Zabezpieczenie przed przegrzaniem kabiny

Tak jak pisze ciastek, jeśli włączysz zabezpieczenie przed przegrzaniem, wyjdziesz z samochodu a potem z apki włączysz sentry to z automatu zabezpieczenie przed przegrzaniem się dezaktywuje. Dzisiaj się na to złapałem i też myślałem że zepsute:)

Ten alarm i tak jest dramat, kilka razy pod domem mi się sam włączył, raz na zadaszonej ładowarce, przy czym na filmiku z sentry nie było niczego co by się zbliżyło do samochodu. Nieważne czy słońce czy nie, alarm potrafi się wzbudzić w każdym momencie, więc u mnie jest na off.

ciastek

Pionier e-mobilności
dmuchawy w samochodzie mogą wzbudzić jakiś ruch który aktywuje alarm. Dlatego te dwie funkcje się wykluczają.
Sprężarka pompy ciepła wibruje aż miło. Budzi nie tylko sąsiadów, ale i alarm wzbudza.
Zabawne, że zdalne włączenie klimatyzacji jest możliwe przy aktywnej opcji „przechylenie/intruz”. Nie raz już mi przez to wył.

Bronek

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem (ale nie jestem pewny) nie chodzi o prądożerność a o to, ze dmuchawy w samochodzie mogą wzbudzić jakiś ruch który aktywuje alarm. Dlatego te dwie funkcje się wykluczają.
W Leafie tak miałem ale alarm był dodatkowy do leasingu wymagany.
W Teslach nigdy nie miałem z alarmami problemu. Sentry raczej nie reaguje na klimę?
Trzeba sprawdzić mając sentry na full i zdalnie odpalić klimę. Czy sentry sie zdezaktywuje?
Powinno gdyby powodem mial być konflikt fizyczny

chewbacca

Posiadacz elektryka
W Leafie tak miałem ale alarm był dodatkowy do leasingu wymagany.
W Teslach nigdy nie miałem z alarmami problemu. Sentry raczej nie reaguje na klimę?
Trzeba sprawdzić mając sentry na full i zdalnie odpalić klimę. Czy sentry sie zdezaktywuje?
Powinno gdyby powodem mial być konflikt fizyczny
Jakiś rok temu kilka razy miałem taka sytuacje (odpalenie alarmu po zdalnym uruchomieniu klimy). Na forum też kojarzę zgłaszane podobne przypadki.

daniel

Señor Meme Officer
Czy ktoś może napisać jak się dokładnie włącza te funkcję? Nie mogę wyłączyć Alarm i Intruz/Przechył, a potrzebuje wyłączyć tę drugą żeby włączyć ochronę przed przegrzaniem.

Ratt

Posiadacz elektryka
Wejdź w apke i włącz dog mode - wtedy możesz włączyć ochronę przed przegrzaniem albo bez AC albo z AC.