Zabezpieczenie przed przegrzaniem kabiny.

Krystian85

Zadomawiam się
Witam,
zastanawia mnie sam fakt używania tego zabezpieczenia.... dlaczego muszę wyłączać Sentry Mode oraz Przechylenie/Intruz aby go aktywować ? Myślę że to bez sensu. Dlaczego trzeba aktywować tą opcję? Powinna być uruchomiona stale z opcją/możliwością jej wyłączenia. Nie wiem czy jest kto kolwiek kto chciałby mieć w aucie więcej niż 40 stopni...

Ratt

Posiadacz elektryka
Ja mam tą opcję włączoną w aplikacji razem z sentry i wszystko działa
U mnie da się to obejść włączając w apce najpierw dog mode potem ochronę przed przegrzaniem i wyłączając dog mode. I wtedy i sentry i przechylenie/intruz są włączone i działają a do tego zostaje włączona ochrona przed przegrzaniem. Ale działa to tylko do uruchomienia samochodu i nastepnym razem znowu trzeba całą procedurę powtórzyć.

Pepek

Posiadacz elektryka
Nie wierzę, że Twoja TMY LR 2023Q2 włącza zabezpieczenie przed przegrzaniem kabiny przy włączonym Sentry (które wymusza włączone przechylenie/intruz).
Dzisiaj dokładnie tak miałem u siebie - nie wiedziałem, że to takie dziwo i nie robiłem screena z aplikacji. Auto stało pod targami na parkingu 6h na pełnym słońcu, zabezpieczenie przed przegrzaniem włączyło się po godzinie i działało do samego końca jak przyszedłem po konferencji, a Sentry był włączony na bank, bo po pierwsze coś tam się nagrało, a po drugie pokazywałem innym ludkom w trakcie podgląd z kamer w aplikacji. Więc tak, jest to możliwe - i dziś to nie był po raz pierwszy, ale to najświeższy moment u mnie kiedy to tak działało. Może w TMY jest inaczej niż w TM3 pod tym względem? 🤔