danielm

Pionier e-mobilności
podasz źródła na potwierdzenie pierwszego zdania?
znajomy sie do mnie odezwał że ma tesle z 2019 rocznika i od czerwca nie dostaje aktualizacji softu. ja też mam z 2019 i aktualizacje dostaje więc odesłałem go do Tesli żeby to ogarneli. Tesla zerkneła i okazało się że jego kupione w holandii auto trafiło na czarną listę i zablokowali mu wszystko. Przed zakupem oczywiście pytał tesle czy auto jest czyste i wtedy było. kupowane oczywiście na rynku wtórnym a nie od tesli (uzywane)

macinowa

Posiadacz elektryka
a
znajomy sie do mnie odezwał że ma tesle z 2019 rocznika i od czerwca nie dostaje aktualizacji softu. ja też mam z 2019 i aktualizacje dostaje więc odesłałem go do Tesli żeby to ogarneli. Tesla zerkneła i okazało się że jego kupione w holandii auto trafiło na czarną listę i zablokowali mu wszystko. Przed zakupem oczywiście pytał tesle czy auto jest czyste i wtedy było. kupowane oczywiście na rynku wtórnym a nie od tesli (uzywane)
aktualizacje "mały miki" ale z tego co rozumiem zablokowali mu też ładowanie bez ostrzeżenia?

p0li

Pionier e-mobilności
auto do serwisu tesli na przegląd HI VOLTAGE, jesli przejdzie pozytywnie to odblokują, choc to troche kosztuje
jesli auto nie zglasza bledow HV i dodatkowo moznaby ladowac na suc jako nietesle (musialby przetestowac) to bym olal ten przeglad i jezdzil dalej

danielm

Pionier e-mobilności
jesli auto nie zglasza bledow HV i dodatkowo moznaby ladowac na suc jako nietesle (musialby przetestowac) to bym olal ten przeglad i jezdzil dalej
auto nie zgłasza żadnych błędów i zostało kupione średniookazyjnie po drobnej obcierce z holandii. tesla przed zakupem twierdziła że nie jest na czarnej liście. po prostu od czerwca przestały przychodzić aktualizacje i tyle :) właściciel nie korzysta z SUC bo nie są po drodze więc nawet nie zauważył że mu je zabrano :)

DamianoS

Zadomawiam się
Stało się to po naładowaniu , więc jak by było na „czarnej liście” to by nie pozwoliło naładować. Ewidentnie problem z płatnością na co wskazują komunikaty. Napisałem do Tesli wiadomość i teraz czekam na odpowiedź. Może ktoś wie na jaki nr telefonu zadzwonić, bo jedyny kontakt telefoniczny który znalazłem to ten na pomoc drogową.

DamianoS

Zadomawiam się
albo auto jest przypisane do kogoś innego w systemie tesli a ty masz tylko prawa kierowcy a nie właściciela
Dokładnie tak sobie pomyślałem. Zobaczymy co z Tesli mi odpiszą. Auto jest w leasingu więc muszę się zorientować jak je przypisać na siebie. Może być tak , że poprzedni właściciel jeszcze nie usunął go z aplikacji i stąd ten bałagan.