Żaden normalny Polak już nie powinien kupować Tesli

umcus

Pionier e-mobilności
1. nie znamy jeszcze przyczyn katastrof
2. sugerowanie, że zwolnienie szefa FAA powoduje, że samoloty zaczynają spadać z nieba jest absurdem, bo zakłada, że tak wielka i ważna organizacja zależała od jednego człowieka, a to znaczyłoby, że coś tam poszło bardzo, ale to bardzo nie tak. To nie Tesla czy SpaceX, gdzie <baczność!>Elon</spocznij> rządzi, na litość boską.
3. ewidentnie w 2 minucie słychać strzały
4. Tak, w dupie mam politykę, ale jeśli zginę w katastrofie lotniczej, to dlatego że statystyka działa na moją niekorzyść, a nie dlatego, że popieram Trumpa, Tuska czy Kaczyńskiego.

p0li

Pionier e-mobilności
🤣 to był zamach na MElona tylko samolot pomylili. 😉 zemsta bidena… 🤣
ha ha - bardzo k.wa smieszne - prawie 70 ludzi zginelo - no ale posmiejmy sie nie?
naprawde ta tesla siada na zwoje muskgowe

safeto

Fachowiec
Czy ja dobrze widzę, że Elon zaczyna się fascynować politykami PIS? Płynne przejście z "Only the AfD can save Germany", na "Only the PiS/Konfederacja can save Poland"?

1738484910299.png

W komentarzach ludzie zafascynowani Braunem, Konfederacją oraz politykami PiS. To jest już jawne wcinanie się ze swoimi social mediami w lokalną politykę i gra na rozwalnie UE.
Mam wrażenie, że jest to gra na likwidację EU jako potencjalnej konkurencji USA. Tak wiem, daleko idące wnioski, ale algorytmy X, które sterują treściam oraz same wpisy nic innego nie pozwalaja zaważyć.

consigliero

Pionier e-mobilności
Pytanie brzmi, kto to jest ten normalny Polak ?

OldSeb

Posiadacz elektryka
Ale zauważalne.
Cele mają wspólne z Putlerem......
Niestety. Elon jest geniuszem, świetnym biznesmenem ale okazał się zwykłym prawicowym szaleńcem. Tesla to zapełnienie niszy rynkowej i droga do zdobycia pieniędzy i władzy nic więcej.

TomRS

Pionier e-mobilności
Rozumiem, że wiesz, jakie poglądy polityczne ma CEO VW? I jak się zmieni on/jego poglądy/Twoje poglądy, to sprzedaż ID i kupisz inne auto? Nie popadajmy w paranoję, to tylko auto - produkt. Nie ma nic wspólnego z polityką.
Ale (o ile wiem) CEO VW nie kreuje się na wicekanclerza Niemiec i nie występuje publicznie na zjazdach partii niemalże nazistowskich głosząc poglądy rodem z brunatnych czasów. Najwyraźniej Elonowi bardzo się spodobała wizja rządów plutokracji. Podobno władza to najbardziej uzależniający narkotyk.

consigliero

Pionier e-mobilności
Elonowi pewnie wyszło że droga przez politykę skróci znacznie realizację jego głównego celu, wysłania ludzi na Marsa