Żaden normalny Polak już nie powinien kupować Tesli

Bronek

Pionier e-mobilności
Żydzi tym bardziej powinni bojkotować , idąc tym tropem to np Forda t5ez nie , bo jest amerykanski a Musk to Amerykanin...Zostaje Toyota .
A druga kwestia , co zrobić z kasą jak się sprzeda swoją Tesle w protescie ?
To są też pieniadze uzyskane za nazistowskie poglądy współwłaściciela Tesli
Na WOŚP ?
Nota bene ta druga grupa akcjonariuszy handluje tez zbożem z Ukrainy i Szef jest Żydem itd ...ponoc cos6 kombinowali z Covidem itd ...

Główni akcjonariusze Tesli
AkcjonariuszUdziały Data aktualizacji 2023r
Elon Musk12.91 %
The Vanguard Group, Inc.6.87 %

tokwi

Pionier e-mobilności
Ja mam taką jedną że strategii inwestycyjnych, że kupuje akcje spółek, producentów produktow lub i usług z których korzystam. Często mi się to sprawdza bo jestem z natury ciekawy nowych trendów. Wchodząc w te trendy wcześnie jako użytkownik mam radochę z produktów, a jako inwestor zysk. Nie mam czasu na giełdę więc inwestycje są długoterminowe czyli nie poluję na górki i dołki.
Zamawiając tesle w Q4 2020 otworzyłem również długie pozycje. Dziś za radą ministra ;-) zamknąłem.

Także, tesli w papierze już nie mam, ale blaszanej nie zamierzam się pozbywać. Przy rozliczeniu całej transakcji moja Tesla prawie nie straciła na wartości choć przejechała już 80 tys km :)

carinus

Fachowiec
Dlaczego w ramach protestu, jako zamiennika Tesli, nie wprowadzą na rynek chińczyka w cenach niższych niż w samych Chinach? Wtedy można myśleć nad bojkotem.

Zigi Hynes

Zadomawiam się
A dlaczego Pan minister i reszta towarzystwa nie zamknie swoich kont na portalu X (dawniej Twitter)? Czy na prawdę nie ma nic europejskiego z podobną funkcjonalnością?