Żaden normalny Polak już nie powinien kupować Tesli

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Małostkowe to było...
Dlaczego akurat walnął tylko w samochody elektryczne?
Ja pójdę po całości i jeszcze zrezygnuje z usług PayPal i z przelotów liniami SpaceX.
Bo na X.com i tak nie mam konta, wcześniej przewidziałem co będzie ;)

KrzyCh

Pionier e-mobilności
1. Rozumiem, że jak mi zaraz jakiś patriota tęgogłowy przerysuje samochód, to herr minister zwróci z własnej kasy za podjudzanie? Zgodnie z taką logiką ministra, może granicę Polsko-Ruską należałoby zlikwidować? No bo skoro nie lubimy Putina to jego granicy też nie powinno być?

2. Chciałbym zobaczyć co powie ten mądry człowiek jak odwiedzą go polscy pracownicy i kooperanci Giga pod Berlinem…

3. Ciekawe czym podróżuje ten intelektualista - rozumiem, że człowiek tak czystych przekonań nie dotknie BMW czy VW (grupy), bo nie tylko mają nazistowskie korzenie, ale i dziś w kółko i krzyżyk nie grają - choćby tu: https://www.pap.pl/aktualnosci/news,1486537,volkswagen-czy-bmw-byly-zaangazowane-w-nazistowskie-zbrodnie-dzis-ich

Ja rozumiem, że jest wyzwanie dla całej planety co zrobić z trollem, gdy ten jest właścicielem forum, na którym troluje (albo innego X-a). Jednak każdy średnio rozgarnięty nastolatek wie, że z trollem się nie dyskutuje.
Masakra.

PS kompletnie nie o polityce tu piszę. Nie interesuje mnie przynależność partyjna tego pana. Boli mnie jego nieogar.

jgal

Posiadacz elektryka
Gdybyśmy żyli w normalnym świecie, to władze dobrałyby mu się do tyłka za propagowanie symboliki naziolskiej. A jeśli nie, to sami pracownicy Tesli powinni zorganizować protesty lub strajki w fabrykach, aby zmusić zarząd do jego odwołania. Ale, że żyjemy w świecie, który przed takimi bogolami trzęsie portkami, to pozostają tylko próby marnych bojkotów konsumenckich. Ja osobiście zamierzam iść w bojkot i nie kupię kolejnej Tesli, dopóki melon będzie w tej firmie. Na szczęście konkurencja robi co raz lepsze auta.

jgal

Posiadacz elektryka
1. Rozumiem, że jak mi zaraz jakiś patriota tęgogłowy przerysuje samochód, to herr minister zwróci z własnej kasy za podjudzanie? Zgodnie z taką logiką ministra, może granicę Polsko-Ruską należałoby zlikwidować? No bo skoro nie lubimy Putina to jego granicy też nie powinno być?

2. Chciałbym zobaczyć co powie ten mądry człowiek jak odwiedzą go polscy pracownicy i kooperanci Giga pod Berlinem…

3. Ciekawe czym podróżuje ten intelektualista - rozumiem, że człowiek tak czystych przekonań nie dotknie BMW czy VW (grupy), bo nie tylko mają nazistowskie korzenie, ale i dziś w kółko i krzyżyk nie grają - choćby tu: https://www.pap.pl/aktualnosci/news,1486537,volkswagen-czy-bmw-byly-zaangazowane-w-nazistowskie-zbrodnie-dzis-ich

Ja rozumiem, że jest wyzwanie dla całej planety co zrobić z trollem, gdy ten jest właścicielem forum, na którym troluje (albo innego X-a). Jednak każdy średnio rozgarnięty nastolatek wie, że z trollem się nie dyskutuje.
Masakra.

PS kompletnie nie o polityce tu piszę. Nie interesuje mnie przynależność partyjna tego pana. Boli mnie jego nieogar.

Chyba przegapiłeś moment, kiedy troll przestał być trollem, a stał się najbogatszym człowiekiem na świecie, wpływającym na politykę innych krajów, wywołującym w nich zamieszki, itp. Żarty się skończyły, tu trzeba działać i aktywnie się przed nim bronić, bo ułoży nam tu wszystkim życie "po swojemu"...

Jako właściciel Tesli, również martwię się, czy moje auto nie padnie ofiarą aktów wandalizmu, ale tak się niestety dzieje, gdy ktoś wchodzi z buciorami w emocje społeczne i je podkręca, aby zdobyć władzę. Gdy kupowałem auto dwa lata temu, pojawiały się już pierwsze sygnały, do czego to może zmierzać. Ale postanowiłem je zignorować, więc teraz mogę tylko mieć pretensje do samego siebie.

ELuk

Pionier e-mobilności
No ja właśnie nosze się z zamiarem zakupu drugiej Tesli, ale skoro z jedną będę nienormalny to co dopiero z dwiema..
Będziesz podwójnie nienormalny, albo normalny inaczej 😉🤣
A z drugiej strony ta czy siak, czy nie jest to szczujnia? Ten Pan już wielokrotnie pokazywał się z radykalizmu w metkowaniu ludzi… 😕

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Chyba przegapiłeś moment, kiedy troll przestał być trollem, a stał się najbogatszym człowiekiem na świecie, wpływającym na politykę innych krajów, wywołującym w nich zamieszki, itp. Żarty się skończyły, tu trzeba działać i aktywnie się przed nim bronić, bo ułoży nam tu wszystkim życie "po swojemu"...
No nie przegapiłem i właśnie o tym piszę: co się robi ze zwykłym trollem lub CEO spółki, który zajmuje stanowisko polityczne? Spuszcza w szambo. A co gdy ten troll lub CEO jest właścicielem grajdołka (X, Tesla, osoba publiczna)? I to jest właśnie to wyzwanie - wcale nie musi być najbogatszy nawet.

I nie byłbym taki skory, by decydować co z tym zrobić. Aktywnie działać i się przed tym bronić tak - pytanie jak, bo to nie jest trywialne.

Ale to co herr minister zrobił IMHO mądre nie jest, chyba że jest on tym samym co zapowiedź Trumpa o zajęciu Panamy i Grenlandii na miarę naszych możliwości, czyli próbą przewrócenia stolika.

Dobra kończę bo szkoda prądu na nich. Nawet jeśli to mWh są 🤣.

Bronek

Pionier e-mobilności
No ja właśnie nosze się z zamiarem zakupu drugiej Tesli, ale skoro z jedną będę nienormalny to co dopiero z dwiema..
Potraktuj to matematycznie minus + minus = Plus . Czy jakoś tak ? Nie bardzo pamietam...
Na maturze Profesor WFu dal mi ściągę , bo bzykal nasze koleżanki a nam to i koleżankom nie przeszkadzało .