Zakup kontrolowany juz dotyczy też elektryków

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj oglądałem jak wybierano pomiedzy Audi Etron , BMW IX, Kią i Teslą Y performance .
Wygrala u obu Panów Tesla
Facet niby z odpowiednią kasą , ale kupil BMW I3 od,sąsiada poza programem, co nie jest głupie jakmchce się przekonać jak żyć z EV itd...I3 jest moim zdanie ponadczasowy .
Ale obiecal Miastu i Światu że kiedyś kupi albo Tesle albo BMW.
Dwa wnioski jakie sie nasuwają ,że w mediach juz konczy sie faza hejtu ze strachu lub sponsorowanego..
, bo wydźwięk programu byl pozytywny bez zlosliwych wstawek
Po drugie pojawila sie Tesla , raczej omijana marka gdy sie tylko dało i też bez wielkich złośliwości .

Czyli i tu a szczegolnie na stronie EW raczej pozostaną znane nam jedynie Nicki kilku zawodowych hejterów, bo jak media się przestawiają to i Naród również ..
Może wzorem ostatniej pojawi się Ustawa zakazująca szkalowania elektryków , nawet jak któryś z nich popieści kierowcę .....prądem ?

mALEK

Pionier e-mobilności
. Nic nie wiadomo na nich.
ale o to w tym przeciez chodzi. im wiecej namieszasz, tym wiecej da sie urwac dla siebie. a pokrecony proces zniecheca ewentulanych kontrolerow do jego weryfikacji.

"Dzięki temu zyskujesz niezbędne informacje, które wyjaśnią wszelkie wątpliwości związane z realizacją umowy."
:ROFLMAO:

Piter

Posiadacz elektryka
Ja się staram to analizować ale z każdą kolejną fakturą się poddaję. U mnie jeszcze dochodzą faktury zaliczkowe które są korygowane. Ostatecznie część kwot jest na minusie a część na plusie. Korekty dotyczą innych okresów niż okres rozliczenia bieżącej faktury. Masakra. Najważniejsze że albo nic nie mam do zapłaty albo groszowe kwoty. Więc chyba trzeba to olać 😗

Michal

Moderator
Czekam tylko aż to całe komunistyczne badziewie padnie i pojawi się jakiś ogólnoeuropejski operator. To już dawno powinno się stać ale nieeee.... Przecież szabelką trzeba machać, żeby każdy kraj miał niezależność energetyczną...

mALEK

Pionier e-mobilności
Czekam tylko aż to całe komunistyczne badziewie padnie i pojawi się jakiś ogólnoeuropejski operator. To już dawno powinno się stać ale nieeee.... Przecież szabelką trzeba machać, żeby każdy kraj miał niezależność energetyczną...
no, a mieszkamy na tej samej Ziemi...ale i tak sa tacy, co uwazaja, ze globus sklada sie tylko z jednego panstwa,. ich ;)

1680180513203.png

mALEK

Pionier e-mobilności
Co mnie najbardziej martwi to to że pomimo że mam taryfę G11 to od jakiegoś czasu na fakturze pojawił się NIP zamiast peselu. Myślę że będą kombinować żeby obciążać domy osób które mają JDG.
dokladnie tak robia. wystarczy, ze adres punktu pomiarowego zejdzie sie z adresem firmy z NIP+CEIDG i traktuja to jako firme. dlatego najlepiej, aby umowe podpisywala osoba bez dzialalnosci ;)

Piter

Posiadacz elektryka
No ale szkopuł w tym, że umowę podpisywałem z Eneą kupę lat temu jak jeszcze nie miałem działalności. Chyba bez zmian w umowie nie mogą mnie obciążać wyższymi stawkami. Nie wykorzystuję energii w celach innych niż na potrzeby gospodarstwa domowego. Strach się bać 😳

mALEK

Pionier e-mobilności
No ale szkopuł w tym, że umowę podpisywałem z Eneą kupę lat temu jak jeszcze nie miałem działalności. Chyba bez zmian w umowie nie mogą mnie obciążać wyższymi stawkami. Nie wykorzystuję energii w celach innych niż na potrzeby gospodarstwa domowego. Strach się bać 😳
mozna i trzeba walczyc, bo to jawne naciagnie na kase. szkoda, ze jescze garnkow nie dosylaja :/