zakup ładowarki DC

Brosz

Nowy na Forum
CCS w pracy to bez sensu z powodu jaki Halisep napisał. Lepiej dużo a wolniejszych, bo i tak przez np. 8 godzin naładujesz nawet do pełna.

U mnie w pracy zainstalowali 30 podwójnych ładowarek 22kW, wcześniej było tylko 6 x 7kW

View attachment 13897

Jeśli już musi być ładowarka DC to celowałbym w polskie najpierw, a jeśli nie te to ABB albo Alpitronic. Ceny (poglądowo) poniżej:

Cześć, widzę że masz Seata :) Czy masz problem z ustawieniem w aplikacji, aby samochód ładował się tylko do 80%? Aplikacja do Skody jest poza tym bardzo powolna i często się wiesza. Jestem ciekaw jak to jest w bliźniaku od Seata :-D

luki

Pionier e-mobilności
Cześć, widzę że masz Seata :) Czy masz problem z ustawieniem w aplikacji, aby samochód ładował się tylko do 80%? Aplikacja do Skody jest poza tym bardzo powolna i często się wiesza. Jestem ciekaw jak to jest w bliźniaku od Seata :-D
W Cupra wszystko działa idealnie (teraz jest jakaś awaria w PL związana ze zgodami marketingowymi, ale pomijam). Odpalenie grzania, limity naładowania, grzanie/ladowanie w godzinach..., nie ma się do czego przyczepić

Brosz

Nowy na Forum
W Cupra wszystko działa idealnie (teraz jest jakaś awaria w PL związana ze zgodami marketingowymi, ale pomijam). Odpalenie grzania, limity naładowania, grzanie/ladowanie w godzinach..., nie ma się do czego przyczepić
Dzięki :), ale nie chodzi mi o nową generację elektryków grupy VW. Bo one mają osobną/nową aplikację. Citigo, Iii oraz e-up obsługiwane są starszą aplikacją.

nabrU

Moderator
Hej,
Nigdy nie ustawialiśmy żadnego ograniczenia procentowego (żona zawsze ładuje do 100%), więc nie pomogę.
Uprzedzam komentarze, robimy tak już dwa lata i bateria ma się wyśmienicie 😘

Brosz

Nowy na Forum
Hej,
Nigdy nie ustawialiśmy żadnego ograniczenia procentowego (żona zawsze ładuje do 100%), więc nie pomogę.
Uprzedzam komentarze, robimy tak już dwa lata i bateria ma się wyśmienicie 😘
No ja dopiero niedawno "zmusiłem" aplikację do działania za pomocą aktualizacji softu w aucie za pomocą serwisu. Po czterech latach bateria ma 89% (odczyt z autoryzowanego serwisu).