Hue Zarri
Posiadacz elektryka
Hej. Czy ktoś może mi pomierzyć bagażnik z tyłu? Pojemność w litrach znam ale chodzi mi bardziej o głębokość wysokość szerokość itd.
W 17:25 masz podane wymiary bagażnika centówką.
Hej. Czy ktoś może mi pomierzyć bagażnik z tyłu? Pojemność w litrach znam ale chodzi mi bardziej o głębokość wysokość szerokość itd.
Dzięki. Ale on podaje po złożeniu foteli. Mnie interesuje do foteli, brak też pomiaru na szerokość. Niestety ale nie ma nikogo w pobliżu z Tesla 3. Nie mam jak porównać.
W 17:25 masz podane wymiary bagażnika centówką.
Tesle ściągane do Europy są montowane w NL, więc mają status wyprodukowanych w EU i nie obowiązuje na nie cłoNowego auta nie sprowadzisz spoza Unii, musisz mieć odpowiednią działalność. Musi być starsze niż 6 miesięcy lub 6000km przebiegu. Za sprowadzenie auta używanego ze Szwajcarii zapłacisz 10% cła (pochodzenie auta z USA lub Chin) i VAT, jeśli będziesz go płacił w DE to 19%, jeśli w Polsce to 23%. Z Niemiec możesz sprowadzać nowe czy używane, bez opłąt w przypadku elektryka.
W twoim przypadku po doliczaniu opłat cena w CH robi sie wyższa, a cena w DE zapwewne uwzględnia dopłaty rządowe, których nie dostaniesz jeśli nie jesteś rezydentem, i znowu klops. Jak ma być taniej to tylko używka wg mnie
Dzięki. Idę mierzyć swojego Tiguana. Już nie mogę się doczekać kiedy skończy się leasing tego szmelca.Szerokość?
Między nadkolami ( lewe bardziej wystaje do środka bagażnika) jest 1 m
od siedzen do zamka ok 103 cm po dnie Zdj.
View attachment 245Wysokość wlotu ok 50 cm na ok 1m szer ale potem jest kilka cm niżej Tyle pamietam
Serio? bo jak wpisałem swój Vin to pokazało produkcja USATesle ściągane do Europy są montowane w NL, więc mają status wyprodukowanych w EU i nie obowiązuje na nie cło
Też przymierzałem się do ściągania z zagranicy zanim otworzyli konfigurator w PL, więc przerabiałem temat.
Who must be present at delivery?
If you place your order in a country without Tesla delivery locations, your car will be delivered to our Assembly Factory at Asteriastraat 1, 5047 RM in Tilburg, The Netherlands.
ALe to dotyczy tylko modelu S i nie wszystkich chyba. Model3 płynie w całości...Oj, bo pokazuje gdzie auto zostało wyprodukowane ale w NL jest montownia, która zwalnia samochody z cła. Jeśli produkcja byłaby w US, to cała EU musiała by płacić też cło...
Opis ze strony https://www.tesla.com/en_EU/support/order_faq
sorry ale montownia, to własnie produkcja. Większość fabryk samochodów je tak naprawdę montuje,, nie tłoczy blachi nie produkuje napędówOj, bo pokazuje gdzie auto zostało wyprodukowane ale w NL jest montownia, która zwalnia samochody z cła. Jeśli produkcja byłaby w US, to cała EU musiała by płacić też cło
A to mnie zaskoczyłeś mnie pozytywnie, jeszcze jakiś czas temu rozważałem Tiguana. Mierzyłem też Q5 po złożeniu siedzeń wyszło 170, w Model 3 jest 180cm. Da sie tam przekimaćDzięki. Idę mierzyć swojego Tiguana. Już nie mogę się doczekać kiedy skończy się leasing tego szmelca.
No i już wiem...
Tesla góra.
Szerokość ta sama 1m
Głębokość 85cm
Wysokość do rolety 40cm
Tesla większa od Tiguana a przecież to SUV.... Wow
VW podaje 615 l !
To kiepski żart bo wyszło im to po przesunięciu max tylnej kanapy do przodu. Okazało się dopiero po zakupie.