Zakup używanej Tesli model 3 SR+ z 2019-2020 roku

joskior

Nowy na Forum
Witam,

Chcę kupić używaną Teslę model 3 SR+ rocznik 2019-2020 w wersji europejskiej najprawdopodobniej w Niemczech (jest tam większy wybór).

Proszę powiedźcie mi jakie baterie w tych rocznikach montowali? LG czy Panasonics ? Chcę kupić używkę z przebiegiem do 80 tyś km, no i pytanie przy takim przebiegu jaka mniej więcej może być degradacja baterii? Tak z 10% degradacji trzeba liczyć? Czy bać się Tesli z takim przebiegiem ? Planuję jeździć minimum 5 lat i chciałbym aby mi służyło :)

Pozdrawiam

danielm

Pionier e-mobilności
mówisz o mojej tesli więc się wypowiem :) 49kwh dostępnej gdy była nowa, po 64tys miałem 8% degradacji więc po 80tys koło 10% może być możliwe. Nie bać się o ile wiesz co kupujesz

Bronek

Pionier e-mobilności
Pomijając kwestie finansowe (nie wiem nie znam się) , to jest wartej przemyślenia

Akurat napisałem

danielm

Pionier e-mobilności
Pomijając kwestie finansowe (nie wiem nie znam się) , to jest wartej przemyślenia

Akurat napialem
dzięki ale raczej polecałbym się komuś kto wie co kupuje :)

joskior

Nowy na Forum
Powyższa propozycja jest poza moim budżetem, mam do wydania 160 tys zł, poza tym nie potrzebuję FSD i nie chcę za to dopłacać.

danielm

Pionier e-mobilności
Powyższa propozycja jest poza moim budżetem, mam do wydania 160 tys zł, poza tym nie potrzebuję FSD i nie chcę za to dopłacać.
gdyby tylko Elon pozwolił by FSD przechodziło na kolejne auta to spokojnie sprzedawałbym swoja bez FSD bo planuje zmienić tesle na tesle

nnnnn

Pionier e-mobilności
dzięki ale raczej polecałbym się komuś kto wie co kupuje :)
Ja jakbym szukał to brałbym taką która ma znaną historię (jak Twoja), szczególnie jeśli róznica w cenie nie jest zbyt duża. Po ile chodzą te roczniki i modele jak Twój w Niemczech?

danielm

Pionier e-mobilności
Ja jakbym szukał to brałbym taką która ma znaną historię (jak Twoja), szczególnie jeśli róznica w cenie nie jest zbyt duża. Po ile chodzą te roczniki i modele jak Twój w Niemczech?
rynek aut używanych zwłaszcza tesli to dziki rynek w tej chwili, zwłaszcza w polsce. o niemieckim nie mam pojecia ale powoli powinny się tam masowo kończyć 3letnie leasingi więc wybór pewnie będzie coraz większy

lookash_c

Pionier e-mobilności
Zgodnie z tym, co wg "forumowej tabelki" sprzedaje Tesla w Europie, najtańszą RWD można kupić we Francji za 31600 Euro.
Na niemieckiej stronie Tesli są sztuki od 33900.