ZAPRAWKA kolor biały

dawson

Fachowiec
Dzwoniłem do Tesla Warszawa , odsyłają do BodyShop (mnie Wrocław) , we Wrocku powiedzieli że nie mają zaprawek ale żebym przyjechał coś poradzą... Sam chce to "zamazać"

ducarider

Posiadacz elektryka
Przyszła zaprawka. Składa się z dwóch składników. Baza plus farba z drobinkami. Generalnie na małe odpryski tylko baza. Miałem odprysk na górze zderzaka. Coś grubszego bo ściągnęło lakier. Dobrze, że nie szyba. Kupowane na Allegro. 23 złote. Zaprawki wysychają także nie ma co przepłacać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mogłeś zamówić w BS jak ja. Było by szybciej.
Nie miałem ciśnienia a do tego szło kilka rzeczy,. Szło od 11 czerwca niespodziewane opóźnienie przepraszali mogłem zrezygnować
W sumie dla Trójki syna bo ktoś go trafił leciutko na parkingu a i ja przy okazji też coś
znajdę..

Screenshot_20230719-151117_Brave_copy_1349x922.jpg

Wl0di

Zadomawiam się
Nie miałem ciśnienia a do tego szło kilka rzeczy,. Szło od 11 czerwca niespodziewane opóźnienie przepraszali mogłem zrezygnować
W sumie dla Trójki syna bo ktoś go trafił leciutko na parkingu a i ja przy okazji też coś
znajdę..

View attachment 12041
Również szukam białego lakieru na zaprawki. Czy ten kolor jest taki, jak oryginalny? Mam małe ubytki na zderzaku i masce. Masz może zdjęcia przed i po naprawie?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie mq sie czym pochwalić.
To są dwa skladniki i u mnie byl 1 czy 2 mm ubytek, to sobie kropkę zrobilem tylko białym, bez warstwy perły.
Kolor jest oryginał Nawet nie szlifowalem i zapomnialem o sprawie. Ale syn ma w Trójce więcej na spojlerze, tylko też jeszcze nie zrobił, bo ma moje geny i szybko się przyzwyczaja do satus quo.

Chcąc zrobić to dobrze to trzeba dać podkład, mieć super drobny papier, pastę i cierpliwość.
Dlatego lakiernicy wolą robić cale powierzchnie..
Miałem w życiu jeden sukces gdy 3 cm2 ubytku na błotniku czerwonym zrobiłem bez śladu... Dwa dni roboty?