Zmiana pasa bez potwierdzania

Bronek

Pionier e-mobilności
HW3 a 4 to pic w postaci jednego obrazka więcej na podgladzie itp ... Poki co u nas dlugo bez znaczenia
A HW4 wszedł juz dosyć dawno i ciśnienia na zmianę u użytkowników nie ma .
Niestety samochod 3 czy 4ro letni to juz "stary samochód" podobnie jak telefon .Niemniej oba spełniają bardzo dobrze swoje role a roznia się duperelami .

Ja przeżyłem chyba juz kilkaset ? aktualizacji i uważam , że zabawa z nimi jest przednia . Można ograniczyć w ustawieniach ,ale chyba to bawi większość, ktora ma ustawione na testowanie czasem niedorobek .
Inni dopiero sie tego uczą

Bronek

Pionier e-mobilności
A jest ? Więc ....tematu nie ma . Moze będzie .To ze ktos ma HW4 wcale nie oznacza ze dostanie kamerę A jesli to pierwsze Tesle i te po lifcie będą staruszkami . Nie znam marki która by wymieniała sprawne komputery w starszych autach ?
3 lata to już auto nie nowe, pow czterech juz tzwc starsze 7-8 to stare .Pow 10 ...?
Jak ktoś chce, to mose miec i to skorelowana z npmjazda do 17 km/h. Wlaczajacw sie jak Tesla wykryla przeszkodę i to czy kamerą czy jak kiedys czujnikami .
Ja chcialem to mialem i ekran i przednią kamerke i AA i Yanosika na ekranie przed kierowcą . I to wpiete pod komputer Tesli bez utraty gwarancji.

EVJerry

Fachowiec
HW4 obsługuje do 10, czy nawet 11 kamer. HW3 dodatkowych kamer nie obsłuży. Zatem retrofit w HW4 jest kwestią czasu, a w HW3 jest niemożliwy.
Rozumiem, że skoro HW4 w nowych Teslach S, X oraz Y ma kamerę przednią, to w 3 retrofi pojawi się wkrótce.

Pewnie jak chciałeś, to już nie byłeś zainteresowany, by automatycznie parkowała przodem, nie? ;)
Nie chodzi o to by mieć byle kamerę, lecz kamerę zintegrowaną z całym systemem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Przodem nie parkuje nigdy, ( to z Harleya , aby szybciej uciec po napadzie na Bank i zadymie :)),. ale mam z przodu 10 cm w garażu i podobnie z tylu , więc wjezdzam na tylnej kamerze .W tm3 z ekranem patrzylem na przednia w zderzaku .
Retrolift moze być ale chyba nie będzie za darmo a jesli , to będzie dotyczyć jakiegoś okresu sprzedaży ?
Akcja raczej za spory czas , wiec moze już byc mi wszystko jedno? , może ktoś coś lepszego zrobi ?
Mam juz 2,5 roku Xsa i 2 lata z nim wytrzymam , bo fajny jest . A Tesla nie naprodukuje komputerów i kamer do wymian w tym czasie, chyba że jej naprawdę sprzedaż jeszcze bardziej spadnie ?
To nie była byle kamera , mw działała jak obecnie jest zintegrowane sexy , tylko żeby jej obraz nie byl ujęty w oprogramowaniu Tesli do AP /FSD.
Wpiecie w komputer to byla ekwylibrystyka byl za schowkiem pasażera ..
Po prostu trzeba będzie kupić nowy samochod a nie reanimowac szrota :)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Albo regulatorzy ją zmuszą do zrealizowania obietnicy "pełna autonomiczna jazda".

A ja przodem parkuję, bo wtedy łatwo wyjąć rzeczy z bagażnika.
A widzisz ....tylny otwieram 2x w miesiącu . Frunk jest duzy nawet worki z ziemią wchodza i zakupy.
Dlatego trudno mierzyć wszystko swoją miarą , każdy ma swoje preferencje .