Zmiana rozmiaru tekstu powoduje sprawdzanie dostępności nowego firmware

Pepek

Posiadacz elektryka
Oraz restart 😀
Jak w temacie
O, zmiany tekstu nie testowałem, restart natomiast u mnie nie pomaga - mam ostatnie sprawdzanie 21.07, dziś robiłem restart (bo spotify zdechł i ładował się w nieskończoność) i dalej ostatnie sprawdzanie aktualizacji mam 21.07.
P.S. - Żeby nie było, nie zależy mi tak na aktualizacji systemu, ale na mapach, a te mam ciągle z 2022.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Zmiana tekstu wydaje się dużo prostsza. Odkryłem przypadkiem
Zmiana wielkości tekstu wymaga restartu - czyli to samo jakby wymusić restart. Sprawdzałeś może czy ignoruje wówczas ten minimalny odstęp 24h między łączeniem się z serwisami aktualizacji?

piotrazz

Posiadacz elektryka
Sam sobie odpowiem - restart jest szybszy, ale nadal używa zasady 24h minimalnego odstępu między połączeniami.

Maruda

Zadomawiam się
Restart z rolek (wg. instrukcji głównie restartuje ekran), a chyba najmocniejszy restart bez wypinania baterii - wejście w menu serwisowe - opcja wyłącz zasilanie i odczekanie kilku minut przed ponownym wzbudzeniem auta (wg. instrukcji rozwiązywania problemów). Co do częstotliwości sprawdzania uaktualnień to nie wyczytałem nic nowego.

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Restart z rolek (wg. instrukcji głównie restartuje ekran), restart rolki + hamulec (wg. instrukcji "głębszy" restart czyli coś więcej niż ekran), i chyba najmocniejszy restart bez wypinania baterii - wejście w menu serwisowe - opcja wyłącz zasilanie i odczekanie kilku minut przed ponownym wzbudzeniem auta (wg. instrukcji rozwiązywania problemów). Co do częstotliwości sprawdzania uaktualnień to nie wyczytałem nic nowego.
rolki + hamulec to mit :)