Zmniejszenie dopuszczalnej prędkości na autostradach?

Czy popierasz zmniejszenie o 10 km/h uszczalnej prędkości na autostradach i drogach szybkiego ruchu?

• Tak

• Nie

• Nie wiem

Results are only viewable after voting.
Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

Michal

Moderator
uuuu nie mogę swoim elektrykiem jechać zgodnie z ograniczeniem prędkości na autostradzie bo nie dojadę do celu to inni powinni jechać wolniej za kare :D
Bardziej, ludzie giną z powodu wojny na Ukrainie, więc godzę się na NIEWIELKĄ niedogodność, żeby zmniejszyć zapotrzebowanie na ropę i mniej napychać kabzę putinowi.

Polskie rafinerie 70% ropy mają z Rosji. Można powiedzieć, że jako kraj daliśmy I'm pieniądze na tę wojnę, a teraz przy wyższych cenach ropy, zarabiają na wojnie nawet więcej...

Naprawdę zastanawia mnie jak to jest możliwe, że ludzie nie rozumieją, co dałoby takie ograniczenie w realu i głosują. Nawet tutaj na forum, które teoretycznie powinno zrzeszać osoby choć trochę bardziej nastawione ekologicznie j humanitarnie, mamy wynik tej sondy jaki mamy...
Ja poważnie się zawiodłem na tej społeczności...

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
(...) Nawet tutaj na forum, które teoretycznie powinno zrzeszać osoby choć trochę bardziej nastawione ekologicznie j humanitarnie, mamy wynik tej sondy jaki mamy...
IMO źle na to patrzysz :)
W naszym wolskim grajdole wynik zbliżony do połowy (=jak patrzyłem na wyniki to z przodu była jeszcze 4..) to super wynik - my przecież organicznie nie cierpimy stosować się do przepisów, wszystko wiemy najlepiej, etc. :) Nie zrażaj się tak łatwo 🤣

Pozdrawiam

Last edited:

Szatan

Posiadacz elektryka
Bardziej, ludzie giną z powodu wojny na Ukrainie, więc godzę się na NIEWIELKĄ niedogodność, żeby zmniejszyć zapotrzebowanie na ropę i mniej napychać kabzę putinowi.

Polskie rafinerie 70% ropy mają z Rosji. Można powiedzieć, że jako kraj daliśmy I'm pieniądze na tę wojnę, a teraz przy wyższych cenach ropy, zarabiają na wojnie nawet więcej...

Naprawdę zastanawia mnie jak to jest możliwe, że ludzie nie rozumieją, co dałoby takie ograniczenie w realu i głosują. Nawet tutaj na forum, które teoretycznie powinno zrzeszać osoby choć trochę bardziej nastawione ekologicznie j humanitarnie, mamy wynik tej sondy jaki mamy...
Hahaha ale dedukcja, jedziesz szybko autem ICE to jakbyś rzucał bomby na ukraińskich cywili :cool:

JareG

Pionier e-mobilności
Hahaha ale dedukcja, jedziesz szybko autem ICE to jakbyś rzucał bomby na ukraińskich cywili :cool:
Całkiem dobra logika. Za kasę z ruskiej ropy Rusek kupuje/produkuje te w/w bomby, itd. więc jakiś współudział jest.

Pozdrawiam

Michal

Moderator
No oczywiście, że tak jest. Czy Ty myślisz, że jeśli za pstryknięciem palców bylibyśmy w stanie odciąć gaz i ropę z Rosji, to ta wojna miała by w ogóle miejsce? Albo może lepiej nie odpowiadaj, i to najlepiej już na nic, nigdy...

viallos

Pionier e-mobilności
Widzę że jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu jest trolem itp itd. Putynizacja na tym forum na całego .. a odwołują się do wojny i wartości demokratycznych, ekologicznych.

Jestem bardzo świadomy i stawiam na ekologię .. fotowoltaika w dwóch domach, pompy ciepła, inteligentny dom na Wago, sterowanie światłami, pompami wody na czujki ruchu itp itd., ale próba wciskania kitu że ograniczenie prędkości o 10km/h na autostradzie spowodowałoby że nie będzie wojny to już jest herezja!
SZOK!!!

karol.kar

Pionier e-mobilności
Widzę że jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu jest trolem itp itd. Putynizacja na tym forum na całego .. a odwołują się do wojny i wartości demokratycznych, ekologicznych.

Jestem bardzo świadomy i stawiam na ekologię .. fotowoltaika w dwóch domach, pompy ciepła, inteligentny dom na Wago, sterowanie światłami, pompami wody na czujki ruchu itp itd., ale próba wciskania kitu że ograniczenie prędkości o 10km/h na autostradzie spowodowałoby że nie będzie wojny to już jest herezja!
SZOK!!!
Nie herezja tylko matematyka.
Spytaj kogoś ze spalinowca na autostradzie tych co jadą 110, dlaczego nie jadą 140.

Karol_w-wa

Zadomawiam się
One nie są dość ekstremalne, to zwyczajna ściema jest.
Normalnie jadąc, to z Mielna do Poznania w takim czasie ciężko dojechać.

Tak, wierzę że można szaleć po drogach, ale do Warszawy jest jednak 2 razy dalej...
Ponad 100 km/h to się robi, ale na autostradzie, a tutaj przynajmniej 1/3 trasy to wąskie drogi przez lasy.

Mam tendencję do stosowania zbyt ostrego języka w dyskusjach, więc napisałem jak umiałem delikatnie.

Zgadzam się z Tobą w 100%

Szatan

Posiadacz elektryka
Nie herezja tylko matematyka.
Spytaj kogoś ze spalinowca na autostradzie tych co jadą 110, dlaczego nie jadą 140.
Nie ma co pytać, wystarczy zobaczyć kto jedzie ICE prędkością 110km/h na autostradzie, szczególnie jak wyprzedzają taką prędkością ciężarówkę i dalej jadą lewym pasem bo za 500m dalej jedzie kolejna ciężarówka do wyprzedzenia a zmiana pasa na prawy a później lewy jest obarczona tak dużym ryzykiem, że lepiej już całe 300km na austradzie trzymać się lewego pasu bo prawy jest dla ciężarówek :D

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi