Znikajaca bateria TM3H Performance

inter

Pionier e-mobilności
Mi nie schodzi nic o ile się nie aktywuje z jakiegoś głupiego powodu. Najdłużej stał nienękany prawie 3 dni i ani % niespadł. Niestety mam garaż w bryle domu, a w garażu spiżarnię, magazyn, milion rzeczy po które się chodzi, więcej samochód budzi się często, wieje sobie 15 minut i znowu śpi. Po kilku takich turach schodzi procent. Co zauważyłem, z Androidem można chodzić i ma to gdzieś, z ajfonem jakby wiedział gdzie dokładnie jesteś, podejście od lewej strony automatycznie go budzi.
Mój stoi na dworze, i nic nie schodzi, wyłączony wartownik.

eimi

Pionier e-mobilności
Średnie moje zużycie energii w Y z HW4 w trybie standby (sentry wyłączone) to 20.8W/h wg teslamate. To daje -0.67% na dobę. A czasem zaglądam do auta z apki albo otwieram zamykam zeby coś wziąć z samochodu. Mam cykle gdzie średnie jest około 10W/h kiedy nie zbliżam ani nie zaglądam do auta. To wtedy daje 0.35% na dobę.

inter

Pionier e-mobilności
Informacja z dzisiaj.
Tesla potwierdziła teraz, że problem polega na "wewnętrznym zwarciu".
Drenaż fantomowy wynosi do 5 kWh dziennie, ponieważ komputery wydają się być zablokowane w "pętli automatycznej aktualizacji"
Niektórym klientom mówi się, że Tesla nie będzie miała dla nich nowych komputerów do lutego.
Problem też występuje w USA.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Odmówili mi 4 razy auto zastępcze bo twierdzą, że mogę jeździć.
No i prawidłowo;) Jedynemu znanemu panu w Kia popsuło sie ładowanie DC w trasie 1000km+ w jedną stronę. Assistance powiedział że auto jeździ a serwis w kraju docelowym że na czujnik który się popsuł w gnieździe trzeba czekać 3 tygodnie+ więc wrócił ładując się na AC;)

eugtor

Posiadacz elektryka
U mnie, na testach, telefon nie był podłączony do samochodu, była tylko karta. Wartownika też nie było. A pod 7% przez noc znikło.
W testówce to prawdopodobnie Sentry się nie wyłącza i te 7% akurat zjada rejestracja ruchu wokół samochodu. Miałem zastępczy jakoś i tam był ogrom nagrań zapisanych z Sentry

Spencer

Zadomawiam się
Ja zazadalem auta zastepczego.
Jak juz dostalem auto - komputer znalazl sie w ciagu 3 dni. A 3 dni wczesniej mowili ze nie maja informacji kiedy przyjdą komputery
O wow. Trochę offtop, ale możesz opisać jakim cudem dostałeś auto zastępcze? Po prostu poprosiłeś i dali? Który serwis?

Przemmo

Posiadacz elektryka
U mnie zużycia przy postoju praktycznie brak. Dowód rzeczowy pokazuje zużycie wynikające z przygotowania do jazdy w poniedziałek.

Attachments

• Screenshot_20250116_084853_io_tessie_app_TessieActivity.png
    Screenshot_20250116_084853_io_tessie_app_TessieActivity.png
    80,6 KB · Liczba wyświetleń: 20

bart

Zadomawiam się
I chyba mnie również to trafiło, TM3P 2024 Q3, problem zauważyłem w poniedziałek, wieczorem auto zostawione w garażu po trasie ze stanem 25%, sentry, grzanie itp. wszystko wyłączone, wtorek rano stan baterii 21%, wieczorem 17%, środa rano 14%, od poniedziałku do środy cały czas zaparkowane. W międzyczasie reset z rolek i wyłączenie zasilania, jak na razie bez skutku, dzisiejszej nocy spadek o 2%, fakt, że aktualizacje w toku (2024.45.32.2).
Prawdopodobnym winnym jest tu aplikacja mobilna, która właśnie od poniedziałku do środy pokazała zużycie na poziomie 9%.
Zrobiłem zgłoszenie zobaczymy co wyjdzie.

Attachments

• tesla.jpg
    tesla.jpg
    795,4 KB · Liczba wyświetleń: 21
Last edited: