Znikajaca bateria TM3H Performance

macinowa

Posiadacz elektryka
I chyba mnie również to trafiło, TM3P 2024 Q3, problem zauważyłem w poniedziałek, wieczorem auto zostawione w garażu po trasie ze stanem 25%, sentry, grzanie itp. wszystko wyłączone, wtorek rano stan baterii 21%, wieczorem 17%, środa rano 14%, od poniedziałku do środy cały czas zaparkowane. W międzyczasie reset z rolek i wyłączenie zasilania, jak na razie bez skutku, dzisiejszej nocy spadek o 2%, fakt, że aktualizacje w toku (2024.45.32.2).
Prawdopodobnym winnym jest tu aplikacja mobilna, która właśnie od poniedziałku do środy pokazała zużycie na poziomie 9%.
Zrobiłem zgłoszenie zobaczymy co wyjdzie.
iphone czy andro?

eimi

Pionier e-mobilności
@bart zaloguj się na konto tesli i usuń wszystkie klucze do aplikacji zewnętrznych i wtedy przetestuj, tak żeby na pewno nic nie wybudzało auta. Wyłącz tez kluczyk w telefonie i przez jakiś czas posługuj się kartą, żeby przechodząc obok z telefonem nie budzić auta. Pewnie sama tesla to zaleci zanim przyjmie auto na serwis.

bart

Zadomawiam się
@bart zaloguj się na konto tesli i usuń wszystkie klucze do aplikacji zewnętrznych i wtedy przetestuj, tak żeby na pewno nic nie wybudzało auta. Wyłącz tez kluczyk w telefonie i przez jakiś czas posługuj się kartą, żeby przechodząc obok z telefonem nie budzić auta. Pewnie sama tesla to zaleci zanim przyjmie auto na serwis.
Dzięki za pomysł, skorzystam z niego jak tylko aktualizacja wjedzie cała na biało i nic nie poprawi :)

bart

Zadomawiam się
BTW, czy komuś z Was posiadających 3P wyskoczyła informacja o pobieraniu aktualizacji nr. 2024.45.32.2?
Z tego co zauważyłem w swojej, rozpoczął pobieranie wczoraj i skończył na 83%, dzis rano i po południu próbowałem dokończyć ale za cholere pobieranie nie rozpoczynało się i wisiało na 83%. Przy kolejnej próbie komp pokładowy w ogóle nie pokazywał infomarcji o jakimkolwiek pobieraniu, a aplikacja nadal widziala pobieranie, sytuacja zmieniła się po paru minutach, ale nadal wisiał na 83%.
Obecnie pobieranie nadal jest w toku ale uwaga na poziomie 50%

6a8

Posiadacz elektryka
BTW, czy komuś z Was posiadających 3P wyskoczyła informacja o pobieraniu aktualizacji nr. 2024.45.32.2?
Oby nie, ale to może być nowa fala padających komputerków ?

cooler

Pionier e-mobilności
Co do zużycia energii na postoju w samochodzie testowym to ja też to miałem i rozgryzlem temat: powodował to summon, w opcjach jak wejdziecie jest coś w stylu "always on" który zapobiegał usypianiu.
Wyłączyłem tylko tą opcję i samochód usypia jak dziecko w kilkanaście minut po zamknięciu.
To może się przydać jakby ktoś dostał testówke i zauważył że zżera energię bez sentry.
Może Wasze problemy są czymś podobnym spowodowane? Nic piszę to o autach z oczywistym padem kompa.

TomRS

Pionier e-mobilności
Z tego co zauważyłem w swojej, rozpoczął pobieranie wczoraj i skończył na 83%, dzis rano i po południu próbowałem dokończyć ale za cholere pobieranie nie rozpoczynało się i wisiało na 83%. Przy kolejnej próbie komp pokładowy w ogóle nie pokazywał infomarcji o jakimkolwiek pobieraniu, a aplikacja nadal widziala pobieranie, sytuacja zmieniła się po paru minutach, ale nadal wisiał na 83%.
U mnie pobrało się i zainstalowało bez żadnych problemów

Spencer

Zadomawiam się
Mi się właśnie zainstalowało. Ogólnie to przez jakieś 2 pierwsze tygodnie po awarii komputera wisiała mi aktualizacja na 50%. Potem jakoś poszło pewnego dnia. Jeżeli masz popsuty komputer, to w nim możesz szukać winy tego aktualizowania.

Rorschach

Zadomawiam się
U mnie po wymianie komputera, dziś pobrała się aktualizacja w ciągu 15 min. Jakaś mała była skoro poszło bez WiFi.