Zużycie TM3 według Daniela Grzyba

elektryk

Pionier e-mobilności
Wręcz przeciwnie.
A ponoć wszystko wiesz i śledzisz na forum....
To napisz mi proszę jak mogę skorzystać z sieci Enel X w Polsce do ładowania żebym miał taniej, nie chce abo bo nie wiem ile będę potrzebował w danym miesiącu, i nie chce udawać że jestem Włochem.

viallos

Pionier e-mobilności
Od 15.06 raczej się nie da. Nigdy nie udawałem Włocha. ... nie włączałem tylko lokalizacji w apce i to wystarczyło w moim przypadku żeby przez 6 miesięcy ładować po 1.30 na dowolnej ładowarce GW w Polsce oraz Ionity i nie tylko w całej Europie ... w tym w Polsce.
Pisanie że nie potrzebujesz abo jest jakby słabe. Po co kupujesz abo Netflixa ... idź do wyporzyczalni i płać za film , serial per odcinek ... przecież i tak całego Netflixa w miesiąc nie obejrzysz ... a płacisz.

Tak samo z abonamentami na ładowanie .. były o różnej wielkości i każdy mógł coś dobrać do swoich potrzeb i w dowolnym momencie anulować. Według mnie to była super oferta bez względu na niewielki niedogodności. Ja szybko zamówiłem fizyczna kartę i od tego momentu nie miałem z tym żadnych problemów. Nawet apki nie włączałem.

Teraz gdy teoretycznie oferta znika wydaje się że najlepszym wyborem dla mnie będzie SuC , ewentualnie letnia promocja GW.

elektryk

Pionier e-mobilności
Od 15.06 raczej się nie da. Nigdy nie udawałem Włocha. ... nie włączałem tylko lokalizacji w apce i to wystarczyło w moim przypadku żeby przez 6 miesięcy ładować po 1.30 na dowolnej ładowarce GW w Polsce oraz Ionity i nie tylko w całej Europie ... w tym w Polsce.
1.30 bez abonamentu?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ta wiedza to skąd?
Bo wymaga uzupełnienia.

Przykładowo: 0,39 Eur, to cena do niedawna jeszcze dostępna w pakiecie Ionity Power (w Kia Charge), albo kupowanym od Ionity bezpośrednio.
Nie wiem natomiast czy Ionity już nie wypowiedziało tego pakietu użytkownikom.
Przykładowo Supercharger 0,37 Eur bez żadnych pakietów.

viallos

Pionier e-mobilności
Przykładowo Supercharger 0,37 Eur bez żadnych pakietów.
Tia ... to czemu w kwietniu na FV od Tesli mam 0.45 albo 0,49.

Naprawdę nie ma sensu wrzucać takich tekstów bez komentarza. Mój SuC pod domem jest za darmo 😀

Teraz faktycznie SuC zrobił się bardzo konkurencyjny ale przez długich kilka miesięcy tak nie było.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tia ... to czemu w kwietniu na FV od Tesli mam 0.45 albo 0,49.

Naprawdę nie ma sensu wrzucać takich tekstów bez komentarza. Mój SuC pod domem jest za darmo 😀

Teraz faktycznie SuC zrobił się bardzo konkurencyjny ale przez długich kilka miesięcy tak nie było.
Ale to cena pierwszego z brzegu SuC z okolic Berlina która obowiązuje teraz. Ceny są dynamiczne. W kwietniu było drożej. W przypadku SuC ceny rosną i spadają dynamicznie w zależności od ceny na rynku. Inni operatorzy maja sztywne ceny, mimo że za prąd teraz płacą mniej.
Masz Supercharger pod domem za darmo?

viallos

Pionier e-mobilności
Mam, mam też fajne skarpetki 😀

20230619_164536.jpg

....przeczytaj parę postów wcześniej mój wywód o marketach, gazetkach promocjach itp ... i właśnie cenach na przestrzeni ostatnich miesięcy... SuC wypadał blado na tle innych.

Po prostu wrzucenie w całą dyskusje aktualnej ceny psuje trochę wątek.. nawet w kontekście tego że nie wszyscy mają Teslę.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Mam, mam też fajne skarpetki 😀

View attachment 11543

....przeczytaj parę postów wcześniej mój wywód o marketach, gazetkach promocjach itp ... i właśnie cenach na przestrzeni ostatnich miesięcy... SuC wypadał blado na tle innych.

Po prostu wrzucenie w całą dyskusje aktualnej ceny psuje trochę wątek.. nawet w kontekście tego że nie wszyscy mają Teslę.
Może w kwestii wyjaśnienia…
1) wątek nosi tytuł „Zużycie TM3 według Daniela Grzyba” wiec odnosi się do Tesli
2) mój wpis dotyczący aktualnej ceny na SuC odnosił się do wpisu @Cav na temat ceny 0,39 Eur, w pakiecie Ionity Power. Cała dyskusja wcześniej dotyczyła właśnie cen na SuC - sprawdź
3) wrzucenie zdjęć twoich skarpetek to dopiero psuje wątek. Własna instalacja PV to nie Supercharger.