HW 4.0 i nowe kamery już w TMY

heiker

Zadomawiam się
Dzięki! Zapomniałem o tej stronce. Niestety nie będzie tu widać jaki rodzaj HW jest w specyfikacj... No nic, jak pojawią się demo z HW4 to na pewno znowu przetestuję i zobaczę, czy rzeczywiście coś się poprawiło vs HW3.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dzięki! Zapomniałem o tej stronce. Niestety nie będzie tu widać jaki rodzaj HW jest w specyfikacj... No nic, jak pojawią się demo z HW4 to na pewno znowu przetestuję i zobaczę, czy rzeczywiście coś się poprawiło vs HW3.
Ja również czekam na HW4. Moja strategia podobna jak u Ciebie. Do 2024 z pewnością nie będę czekał, ale zmiana na HW4 z pewnością przyniesie postęp.

Zychu02

Zadomawiam się
Jeśli ktoś myśli o TMY na koniec 2024, to może rozważać Project Juniper:
- nowy wygląd lamp przód/tył
- dodatkowa kamera w przednim zderzaku
- wentylowane fotele (przynajmniej te przednie)
- dodatkowy wyświetlacz przed kierownicą, podobnie jak w TMS/TMX (podobno....)
- brak świateł przeciwmgielnych z przodu
- brak manetki kierunkowskazów i włącznika wycieraczek - przeniesione na kierownicę w postaci przycisków
- brak manetki zmiany kierunku jazdy - przeniesione na ekran i panel dotykowy pod ładowarką telefonu.

Czekać?... czy nie czekać.....
Ja powiem tak moi drodzy koledzy z forum.

Ja sie zastanawiam nad TMY, ale na spokojnie czekam jakie będą zmiany w TM3 w Highland, bo zapewne te same usprawnienia wejda do TMY. Wiec jeśli ktoś może wytrzymać, bo bym poczekał do oficialnych zmian w TM3. Jak będą interesujace dla kogos to warto poczekac na Junipera. Na chwile obecną nic nie wiadomo, co bedzie nowego w TM3, a Project Juniper to już pieśń przyszłości.

Last edited:

Michal

Moderator
Dokładnie!

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Ja powiem tak moi drodzy koledzy z forum.

Ja sie zastanawiam nad TMY, ale na spokojnie czekam jakie będą zmiany w TM3 w Highland, bo zapewne te same usprawnienia wejda do TMY. Wiec jeśli ktoś może wytrzymać, bo bym poczekał do oficialnych zmian w TM3. Jak będą interesujace dla kogos to warto poczekac na Junipera. Na chwile obecną nic nie wiadomo, co bedzie nowego w TM3, a Project Juniper to już pieśń przyszłości.
w ten sposób możesz czekać do 2030 roku.... :) bo w tesli co chwila jakieś zmiany :)

Zychu02

Zadomawiam się
w ten sposób możesz czekać do 2030 roku.... :) bo w tesli co chwila jakieś zmiany :)
Przeciez TM3 z Highland ma być w tym roku, wiec odrazu bedzie wiadomo "dla kogoś" czy czekać na nową TMY. Ktoś powie - tak, chce wentylowane fotele i bedzie czekał, drugi powie ze to mu niepotrzebne i zamawia obecny model.

Jakbym nie miał co robić z pieniedzmi to pewnie bym zamówił TMYP w Midnight Cherry Red, i jedzil do wyjscia nowego modelu, zamowił "nowa" TMY a "stara" oddał ojcu, i na nic bym nie czekał :)

Dla mnie leasing auta za 250k to dość spory wydatek, dlatego chce najlepiej wydać te pieniądze zeby być happy. Dla mnie nie liczy sie znaczek na klapie, tylko co dostaje za jaka kwotę.

Jaro_bwo

Zadomawiam się
Sam miałem już nadany nr vin i był to Y z chin także dobry wypust, ale z racji oczekiwania na dofinansowanie z BOŚ nie wyrobiłem się i usunęli mi vin, ciekawe co mi teraz wpadnie :)