Tak, kup takie z dwoma warstwami, aluminiowa u góry i siatka na dół. Problem z głowy.Ma ktoś przetestowane jakieś osłony przeciwsłoneczne na ten nieszczęsny dach?
Ma warstwę, ale jak dla mnie niewiele to pomaga. Jak dach to jedna wielka szyba to grzeje i tak. Zresztą ja jestem zimnolubny raczej, za upałami nie przepadam, a za duszną zupą z powietrza, jaka się tworzy w Krakowskiej niecce to już w ogóle. Miałem akurat okazję kiedyś być w Kolorado i tamtejsze upały znacznie lepiej znosiłem, bo było sucho. Może oni są przyzwyczajeni?Hmm, myślałem że szkło ma na sobie warstwę przeciwsłoneczną (IR) 🤔 Czy po prostu nie daje rady w upalne dni? A jak wtedy sobie radzą Amerykanie w jakimś Colorado czy innych "upalnych" stanach?
No nie bardzo 🙂 Z tego co czytam, to na razie jakiś gość z TX poleca takie typu OEM rolety z Amazona, nadal tam trwa dyskusja które zasłony są lepsze 🤦♂️Może oni są przyzwyczajeni?
Nie, chyba że zostawisz auto na pełnym słońcu na godzinę i chcesz odjechać od razu bez wcześniejszego włączenie klimatyzacji zdalnie. Wtedy grzeje przez pierwsze 10 minut.Czy na prawdę jest aż tak gorąco w dni słoneczne że trzeba zakrywać ten piękny dach czymś?
Ma. Łatwo to sprawdzić. Gdy mocno świeci słońce podłóż rękę pod przednia szybę (ma filtr) i boczną (nie ma). Dostrzeżesz wyraźną różnicę.Hmm, myślałem że szkło ma na sobie warstwę przeciwsłoneczną (IR) 🤔