Akcja serwisowa

Jusand

Posiadacz elektryka
Mi dziś, robili aktualizację w e208, całość trwała ok 1.5 godziny. Żadnych widocznych zmian nie zauważyłem. Serwis powiedział, że aktualizacja związana jest ze sprężarką klimatyzacji.

p0li

Pionier e-mobilności
auto bylo wczoraj na serwisie, wgrali nowy soft - no i od dzis nie dziala tempomat :mad:

czuje sie jakbym mial tesle (albo windowsa viste) - jedno naprawia, cos innego zepsuja

p0li

Pionier e-mobilności
mam nadzieje ze mi wgrali dobra wersje - bo ztcw to sa do tej pory 3 wersje hw/sw citroena
ja mam najstarsza

KrzysztofFly

Moderator
Dzisiaj byłem ponownie na akcji serwisowej, tym razem została wykonana pomyślnie. Przy okazji zgłaszanego już wcześniej problemu z otwieraniem samochodu zaktualizowano również oprogramowanie BSI. W nawiązaniu do przedmówców, również na tą chwilę nie zauważyłem jakichkolwiek zmian w działaniu samochodu. Tempomat działa ;), aczkolwiek musiałem go najpierw od nowa włączyć.

KrzysztofFly

Moderator
a pochwalisz sie jak to zrobiles? bo w instrukcji nic nie znalazlem, od zawsze dzialal
Po prostu naciśnięciem przycisku B.
Zrzut ekranu 2023-06-21 215536.png
Bo później już przy codziennej eksploatacji używa się przecież tylko A, E i C.

p0li

Pionier e-mobilności
Po prostu naciśnięciem przycisku B.

Bo później już przy codziennej eksploatacji używa się przecież tylko A, E i C.
aaaa - myslalem ze jakies czary-mary w menu trzeba odhaczyc
u mnie jest tak ze jak wcisne B to sie uruchamia ale wyszarzony, potem jak wciskam E (OK) to wyskakuje blad

Wprost1986

Nowy na Forum
Hmm nie wiem czy ktos pisal ale u mnie po akcji serwisowej auto przy odpaleniu zawsze wlacza normalny tryb jazdy, nawet jak zmienie na eco czy sport, po wylaczeniu silnika wraca do normala.
Z tego co pamietam wczesniej tak nie bylo

GrzesiekK

Zadomawiam się
Hmm nie wiem czy ktos pisal ale u mnie po akcji serwisowej auto przy odpaleniu zawsze wlacza normalny tryb jazdy, nawet jak zmienie na eco czy sport, po wylaczeniu silnika wraca do normala.
Z tego co pamietam wczesniej tak nie bylo
W moim przypadku tak było zawsze. Z innej beczki, ktoś wspominał za to, że nieważne czy wyłącza auto na włączonym radiu czy wyłącznym, to po odpaleniu radio zawsze się odpala i to go wnerwia. Tu u mnie też jest i naszej i pamięta ustawienie w jakim było radio przed wyłączeniem auta.