Zamówienia i odbiory

lookash_c

Pionier e-mobilności
Proponuję dać drugą skrzynkę przytuloną plecami do obecnej i w niej zmieścić potrzebne "bebechy".

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Czyli potrzebowałbyś miejsce na różnicówkę 4 DIM i ewentualnie zabezpieczenie nadmiarowo-prądowe (jeśli nie będzie zintegrowane z różnicówką). Naprawdę obecną skrzynkę użyto tak na styk że 4 DIM nie wejdzie? Jeśli tak to ja chyba poszedłbym w wymianę obecnej skrzynki na większą, nie powinno wyjść dużo drożej od dodatkowej rozdzielni na słupku a nie dość że będziesz miał zrobione zgodnie ze sztuką to jeszcze można zostawić jakiś zapas na przyszłość i ewentualne kolejne przeróbki instalacji. No i odpadnie Ci potrzeba dodatkowego miejsca przy wallboxie.
Mądrze radzisz, z tego co pamiętam to niema tam miejsca... Skrzynka jest wspólna, tzn moja i sąsiada ale na moje działce... To bliźniak.. jej miejsce już tak jest słabe..

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Mam coś takiego, przygotowane pod podłączenie zencar, na kluczyk itp ale mam wątpliwości

IMG_20230705_133605832.jpg

Olecki

Pionier e-mobilności
Mądrze radzisz, z tego co pamiętam to niema tam miejsca... Skrzynka jest wspólna, tzn moja i sąsiada ale na moje działce... To bliźniak.. jej miejsce już tak jest słabe..
To ja bym uderzył do sąsiada i spróbował go przekonać że on też będzie kiedyś potrzebował obwodu do ładowania samochodu (bo już jest przegłosowany zakaz sprzedaży spaliniaków ;) ) i spróbował się podzielić nim kosztami wymiany skrzynki licznikowej na większą z miejscem na dodatkowe obwody i ewentualne podłączenie fotowoltaiki (jeśli jeszcze nie macie).

kiki111

Fachowiec
Nie wiem jaki operator ale zakładam że złącze kablowo-pomiarowe jest własnością OSD i raczej nie ma opcji żeby wyrazili zgodę doposażenia części pomiarowej odbiorcy w dodatkowe aparaty. Jedynie wprowadzenie kabli pod listwę zaciskową zalicznikową i budowa osobnego złącza. Zresztą w typowych złączach jest tak mało miejsca w części odbiorcy że nie widzę zbytnio możliwości upakowania tam czegoś dodatkowego.

dsc

Zadomawiam się
Bardzo przepraszam że się tak wtrącę w tę ciekawą dyskusję (tak, śledzę ją z żywym zainteresowaniem, oraz tak, uważam, że te wypowiedzi i fotorelacje są potrzebne i wartościowe), ale ten wątek jest zupełnie nie od opisywania swoich przygód z przyłączami i przydomową infrastrukturą ładowania :) jest tutaj moderator? Niech przeniesie ostatnie 3 strony off-topicowych postów do nowego wątku, no chyba że już istnieje na tym forum właściwa nitka od tego? Potem naprawdę ciężko czegoś szukać w postach.

electricar

Zadomawiam się
Dużo osob zostało z maja / czerwca 2022 co nie mają auta jeszcze ??. Bo ja jestem szczęśliwcem co już ponad rok czeka i dalej produkcji nie ma.

PabloPN

Posiadacz elektryka
Po prawie 10 miesiącach wreszcie dziś udało nam się odebrać nasze Niro 😁😁😁
Wersja L + pakiet technologiczny, kolor biały perłowy...
Jak narazie przejechane 96km z czego około 60 km po autostradzie...
Średnie zużycie 16,8 kWh/100km więc chyba nie najgorzej 😁👍
Więcej o wrażeniach napisze za kilka dni jak pojeździmy więcej ale te pierwsze są jak najbardziej pozytywne 😁👍
20230711_212947.jpg20230711_212959.jpg20230711_213041.jpg

Attachments

• 20230711_213041.jpg
    20230711_213041.jpg
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 7

Jacek EV

Nowy na Forum
Po prawie 10 miesiącach wreszcie dziś udało nam się odebrać nasze Niro 😁😁😁
Wersja L + pakiet technologiczny, kolor biały perłowy...
Jak narazie przejechane 96km z czego około 60 km po autostradzie...
Średnie zużycie 16,8 kWh/100km więc chyba nie najgorzej 😁👍
Więcej o wrażeniach napisze za kilka dni jak pojeździmy więcej ale te pierwsze są jak najbardziej pozytywne 😁👍
View attachment 11894View attachment 11895View attachment 11897
Gratulacje. Niech jeździ bezproblemowo dając dużo frajdy. U nas zamówienie z początku czerwca. Auto płynie od końca maja.