PowerDot zbuduje 600 stacji ładowania na parkingach Biedronki

Kuba

Zadomawiam się

Michal

Moderator
Chyba chodzi o obecne ceny powerdot.

nabrU

Moderator
Jak to wypali, to coś się tam u Was wreszcie ruszy z powszechną elektromobilnością (y)
Choć plan na 600 ładowarek do końca 2024 uważam za bardzo ambitny i raczej niewykonalny, ale czas pokaże.

Współpraca Powerdot i Biedronki, obejmująca uruchomienie 600 stacji do końca 2024 roku, jest największym tego typu programem w Europie, stworzonym przez sieć handlową i operatora stacji ładowania.

Ciutkę PR bo u nas Tesco ma już nie jedną, a kilka ładowarek (choć różnych mocy) w ponad 600 sklepach:

No chyba, że UK to już nie Europa ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Gdzie znalazłeś informacje o cenie, podasz linka? Szukałem w czeluściach internetów ale nie znalazłem ceny na tych ładowarkach które Powerdot buduje dla Biedronki...
Fantazjuje, ale skoro teraz nie mozna znalezc cennika powerdot to nie spodziewam sie jakiegos przelomu.
Probowalem uzyc ich apki charge assist ale ona cen nie podaje…

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak to wypali, to coś się tam u Was wreszcie ruszy z powszechną elektromobilnością (y)
Choć plan na 600 ładowarek do końca 2024 uważam za bardzo ambitny i raczej niewykonalny, ale czas pokaże.

Ciutkę PR bo u nas Tesco ma już nie jedną, a kilka ładowarek (choć różnych mocy) w ponad 600 sklepach:

No chyba, że UK to już nie Europa ;)
To jest czysty PR, chciapbhm zeby zrealizowali 20% zapowiedzi to bedzie super !

nabrU

Moderator
@krzyss
Nie chciałem być bardzo dosadny, bo znowu by było, że marudzę :p
U nas Lidl zaczął w 2017 taki projekt i do tej pory ma ponad 300 sklepów z ładowarkami, Tesco zaczęło w połowie 2019 roku i dopiero niedawno osiągnęło 600 sklepów, więc teges ;)

P.S. Z plusów widzę, że PowerDot używa często ładowarek Kempower, a to dobry sprzęt jest, więc byleby przyłącze było OK i będzie dobrze.

sebsek

Posiadacz elektryka
Dla posiadaczy kart od BMW, Audi, Kia i innych kart producenckich nie ma problemu. A w wypadku BMW cena to 1,80 zł/kwh