ArturKorzen

Zadomawiam się
Jak działa Wam klima w aucie? Ja jechałem w te upały i nie czułem różnicy z klimą czy bez - przykładając rękę do wylotu powietrza nie było zbytniej różnicy w temperaturze...

Ten typ tak ma, elektryki słabo chłodzą czy coś jest nie teges skoro jadać 28 st na zewnątrz nie czuję różnicy w temperaturze nawiewanego powietrza...

Cav

Pionier e-mobilności
Jak działa Wam klima w aucie? Ja jechałem w te upały i nie czułem różnicy z klimą czy bez - przykładając rękę do wylotu powietrza nie było zbytniej różnicy w temperaturze...

Ten typ tak ma, elektryki słabo chłodzą czy coś jest nie teges skoro jadać 28 st na zewnątrz nie czuję różnicy w temperaturze nawiewanego powietrza...
W żadnym przypadku tak być nie powinno.
Na wylocie masz mieć zimne powietrze.
Klima ręczna czy automatyczna, a w tym drugim przypadku - na ile nastawiona?

ArturKorzen

Zadomawiam się
Klima jest automatyczna, ustawiałem LO i poza szybkością nawiewu temperatura nawiewanego powietrza nie była zimna...

W sumie mam takie odczucia od odbioru auta, klima w trybie auto i ustawioną temperaturą 21 st jakoś zbytnie nie chłodziła, jedynie zwiększenie ręczne szybkości nawiewu poprawiała komfort termiczny. Dopiero dzisiaj zwróciłem uwagę na porównanie temperatury nawiewanego powietrza...

Cav

Pionier e-mobilności
Klima jest automatyczna, ustawiałem LO i poza szybkością nawiewu temperatura nawiewanego powietrza nie była zimna...

W sumie mam takie odczucia od odbioru auta, klima w trybie auto i ustawioną temperaturą 21 st jakoś zbytnie nie chłodziła,
Do ASO.

KrzysztofFly

Moderator

Jako, że to też Stellatis, więc pewnie ameryki od nowa nie wymyślili, to najprawdopodobniej albo jechałeś w trybie Eco
Zrzut ekranu 2023-07-17 114951.png
albo w ustawieniach klimatyzacji masz przestawione (tam są trzy poziomy działania klimatyzacji)
Zrzut ekranu 2023-07-17 120132.png
Zrzut ekranu 2023-07-17 120158.png
Tak to wygląda u mnie w e-C4 (ja mam ustawiony Normalny i jest ok), kiedyś zimą ustawiłem na lekki, jak przyszła wiosna to się zastanawiałem czemu klima tak słabo działa.

Attachments

• bnp Zrzut ekranu 2023-04-27 123318.png
    bnp Zrzut ekranu 2023-04-27 123318.png
    17,9 KB · Liczba wyświetleń: 7

Ryś

Zadomawiam się
Jako, że to też Stellatis, więc pewnie ameryki od nowa nie wymyślili, to najprawdopodobniej albo jechałeś w trybie Eco
View attachment 11990
albo w ustawieniach klimatyzacji masz przestawione (tam są trzy poziomy działania klimatyzacji)
View attachment 11991
View attachment 11992
Tak to wygląda u mnie w e-C4 (ja mam ustawiony Normalny i jest ok), kiedyś zimą ustawiłem na lekki, jak przyszła wiosna to się zastanawiałem czemu klima tak słabo działa.
Tak dokładnie jest - mówi o tym instrukcja - w trybie ECO klima nie działa

ArturKorzen

Zadomawiam się
Nie jechałem w trybie Eco dzisiaj ;) tak wiem, że zmniejsza on "komfort cieplny". W Jeepie nie widziałem ustawień poziomów klimatyzacji w menu, może jeszcze tego nie dorobili w oprogramowaniu, bo przy ustawieniu klimy w tryb `Auto` są 3 kropki - cały czas są 2 "zaznaczone", ale nie można ich zmieniać. Może kiedyś...

Posiedziałem trochę w garażu bawiąc się klimą, przy włączonej klimie czuć lekko zimne powietrze, po wyłączeniu powietrze staje się cieplejsze, pojeżdżę chwilę i poobserwuję jak to mówią. Czekam aż ktoś będzie miał info nt asystenta parkowania, wtedy wstawię do ASO :) żeby 2 razy nie zostawiać auta w serwisie.

Dodatkowo - nie wiem czy u innych też to jest - u mnie w drzwiach kierowcy słychać brzęczenia na wybojach w czasie jazdy, pewnie to też zgłoszę w ASO, bo przy ciszy w aucie jest to słyszalne a nawet lekko irytujące :D

Ryś

Zadomawiam się
Poważnie ktoś jeździ elektrykami w trybie eco?
Skoro taki tryb istnieje... To tak jak tryb Sport, niby jest a mało kto go używa!
Przynajmniej nie ma tego problemu z klimatyzacją, jak w niektórych markach, że nie można jej wyłączyć. Włączasz sobie tryb ECO i masz problem z głowy!

abes99

Posiadacz elektryka
Poważnie ktoś jeździ elektrykami w trybie eco?
Ja jeżdżę Oczojebem praktycznie cały czas w trybie eco :unsure:;)