ArturKorzen

Zadomawiam się
Bez klimy natychmiast zaparowuje szyby. Ja niezależnie od samochodu klimatyzacji używam cały rok. Czujnik martwego pola wariuje. Powyżej 115 km/h zużywa dużo prądu i nie ciągnie powyżej 151 km/h. Średnia 54 km/h to trzeba mieć nerwy na taką wolną jazdę. Przejechałem już 5000 km w 1,5 miesiąca. Płaciłem tylko na Ukrainie za ładowanie. W PL tłok na bezpłatnych ładowarkach. Najlepiej jest na Litwie, bo ładowarki 50 kW za darmo.
Nie ciągnie powyżej 151 km/h bo prędkość max jest ograniczona do 150 :D A jakie miałeś zużycie na autostradzie? Mi na krótkiej trasie Gdańsk Tczew wyszło 24 kWh - a to i tak wliczając dojazd z centrum Tczewa na A1 i potem z A1/S6 do domu drogami lokalnymi. Ciekawi mnie jakie są realne zasięgi na autostradzie - co ile trzeba załadować auto żeby nie stanąć w polu?
Jakie prądy są do uzyskania na publicznych ładowarkach? Ja jedynie na AC się ładowałem, więc ciekawe czy 100kW na DC jest do osiągnięcia...?

Co do moich doświadczeń - asystent utrzymania pasa ruchu (nie mylić z Drive Assist) to rzeczywiście działa bardzo agresywnie i wręcz spycha mnie na przeciwległy pas ruchu na drogach lokalnych, ostatnio jadąc nad jeziora czy nad morze lokalnymi na Kaszubach drogami po prostu to wyłączałem bo system aż szarpał mi kierownicą - szczególnie jak się miałem minąć z samochodem jadącym z naprzeciwka.

Drive Assist - użyteczny chyba tylko na eskach czy autostradzie, no może jeszcze w korku się czasem przyda, ale na drogach lokalnych przy pokonywaniu szykan auto gubi tor jazdy i trzeba reagować.

Asystent martwego pola - rzeczywiście aktywuje się mi np podczas deszczu albo przy mijaniu samochód jadących z naprzeciwka. Aczkolwiek mocno mi to nie przeszkadza.

Automatyczne światła drogowe - nie miałem problemów.

Asystent parkowania - nie kontaktowałem się z serwisem jeszcze w tej sprawie.

BearAvenger

Nowy na Forum
W moim Avengerze nie jest włączony roaming na karcie SIM. Trzeci raz przekroczyłem granicę i trzeci raz urwał się kontakt z samochodem przez aplikację.

BearAvenger

Nowy na Forum
Na autostradzie wystarcza na 200 km z zapasem, czyli trasy z Default City do Białegostoku czy Lublina to można cisnąć.

Attachments

• IMG_8126.jpeg
    IMG_8126.jpeg
    256,3 KB · Liczba wyświetleń: 18

BearAvenger

Nowy na Forum
Dziś zainstalowała się aktualizacja oprogramowania. Z tego co zauważyłem to zaczęło działać oświetlenie kabiny i światełka pod lusterkami podświetlające miejsce obok samochodu.

vwir

Pionier e-mobilności
Tylko że gość może sobie mówić, że lepiej wybrać Smarta #1, skoro one są u nas niedostępne. U nas w segmencie B możemy wybrać auto na platformie stellantis, jeśli to komuś nie pasuje to dla odmiany może wybrać auto na platformie stellantis a dla zdesperowanych zostają auta na platformie stellantis. Koniec wyboru w segmencie B. Ewentualnie EX30, którego jeszcze nie ma.

inter

Pionier e-mobilności
Tylko że gość może sobie mówić, że lepiej wybrać Smarta #1, skoro one są u nas niedostępne. U nas w segmencie B możemy wybrać auto na platformie stellantis, jeśli to komuś nie pasuje to dla odmiany może wybrać auto na platformie stellantis a dla zdesperowanych zostają auta na platformie stellantis. Koniec wyboru w segmencie B. No dobra, pozostaje EX30, którego jeszcze nie ma.
Smart#1 jest planowany koniec roku 2024.

Najnowsze dyskusje