Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

Michal

Moderator
Bilety PKP zwrócisz i stracisz tylko 10%

piotrazz

Posiadacz elektryka
Srebrna strzała odebrana ;-) O niebo wygodniejsze fotele od 3ki z CN, dłuższe i na bokach obszyte dodatkowo dzięki temu są bardziej wyprofilowane. Zawieszenie i komfort jazdy - bajka. Jeździłem MYLR z CN rok temu i jest ogromna różnica. Odebrane z 30% baterii, było trochę walki by znaleźć sprawną ładowarkę Orlenu - po czym wylądowałem na Greenway'u 50tce pod Wola Parkiem. Byle wyjechać w trasę i dotrzeć do Nowostawy - Ionity. Akurat technik z Ionity zwolnił miejsce i nakreślił plany na niedługą przyszłość Ionity w Polsce. Oby tylko nie odbili się od ściany z UDT itd. Walczę z Supportem żeby przyznali punkty referencyjne za lojalność lub zwrot 2k na konto. Zobaczymy :cool:

piotrazz

Posiadacz elektryka
Wygląda na to, że dawne problemy z kontaktem telefonicznym zniknęły - można się szybko dodzwonić, odbiór auta na miejscu - może 20 minut, specjalnie przełożyłem z końca kwartału bo wtedy pewnie byłby "Sajgon".

piotrazz

Posiadacz elektryka

Attachments

• IMG_0806.jpeg
    IMG_0806.jpeg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 50

yarrker

Fachowiec
Warszawa 3 raz przekłada odbiór . Dziwna sprawa i cos mi tu zaczyna śmierdzieć .... . 7.07 Vin , i informacja o dobiorze 14.07 w miedzy czasie auto zarejestrowane i ubezpieczone . W środe po moim telefonie by potwierdzić odbiór przełozyli na 17.07 potem na 21.07 a teraz całkowicie usuneli date. Ktoś miał coś podobnego ? Według infolini auto powinno zostać dostarczone 10.07 ale przez problem logistyczny nie wyrobili sie . Dostaje również sprzeczne informacje - raz że stoi na parkingu przeładunkowym koło Frankfutu , pózniej że jest koło Poznania na na końcu że cofneło sie do Berlina i nie wyjechało nawet z Fabryki . Nie wiem kto to organizuje ani zarządza ale wyglada jak by to robili pierszy raz ....

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Warszawa 3 raz przekłada odbiór . Dziwna sprawa i cos mi tu zaczyna śmierdzieć .... . 7.05 Vin , i informacja o dobiorze 14.05 w miedzy czasie auto zarejestrowane i ubezpieczone . W środe po moim telefonie by potwierdzić odbiór przełozyli na 17.05 potem na 21.05 a teraz całkowicie usuneli date. Ktoś miał coś podobnego ? Według infolini auto powinno zostać dostarczone 10.05 ale przez problem logistyczny nie wyrobili sie . Dostaje również sprzeczne informacje - raz że stoi na parkingu przeładunkowym koło Frankfutu , pózniej że jest koło Poznania na na końcu że cofneło sie do Berlina i nie wyjechało nawet z Fabryki . Nie wiem kto to organizuje ani zarządza ale wyglada jak by to robili pierszy raz ....
Piszesz o maju, a teraz mamy lipiec?

inter

Pionier e-mobilności
Ooo , sory . Lipiec , mój błąd
Dziwne, bo od lipca wszystkie dostawy Y, są już z Berlina, może dlatego takie zamieszanie?