Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

KRA

Fachowiec
Też jestem bardzo ciekawy, czy w Q3 będą MY z HW4. Czekam na ten update. Dajcie znać po odbiorach.
Nie wiem dlaczego wszyscy się tak cieszą z HW4. Znając historię usunięcia czujników ultradźwiękowych to w tym "upgradzie" raczej spodziewam się że chodziło o zaoszczędzenie na produkcji a nie na dodatkowe korzyści dla użytkowników. Wygląda że HW4 nie ma już pamięci RAM z korekcją błędów ECC, brakuje mu GPU i niektórych złącz które były w starszym HW:
Zobaczymy jak te zmiany wpłyną na trwałość komputera...

inter

Pionier e-mobilności
Nie wiem dlaczego wszyscy się tak cieszą z HW4. Znając historię usunięcia czujników ultradźwiękowych to w tym "upgradzie" raczej spodziewam się że chodziło o zaoszczędzenie na produkcji a nie na dodatkowe korzyści dla użytkowników. Wygląda że HW4 nie ma już pamięci RAM z korekcją błędów ECC, brakuje mu GPU i niektórych złącz które były w starszym HW:
Lepsze kamery o wyższej rozdzielczości, HW4 to szybszy komputer i lepsza analiza obrazu. Tesla sukcesywnie usuwała dublowanie komputerów, ponieważ, okazały się one praktycznie bezawaryjne.

Michacy

Zadomawiam się
Z tego co rozmawiałem z pracownikiem Tesli w Warszawie, to oni nie mają info kiedy będą mieli HW4, ale raczej to jeszcze chwilę potrwa zanim do nich trafią.
Ja mam odbiór w piątek, produkcja Shanghai, ale nie łudzę się, że będzie HW4 ;)

inter

Pionier e-mobilności
Z tego co rozmawiałem z pracownikiem Tesli w Warszawie, to oni nie mają info kiedy będą mieli HW4, ale raczej to jeszcze chwilę potrwa zanim do nich trafią.
Ja mam odbiór w piątek, produkcja Shanghai, ale nie łudzę się, że będzie HW4 ;)
Pracownicy Tesli, nigdy ci niepowiedzą, choćby wiedzieli :). Jedynie coś potwierdzą, bo czytali gdzieś na forum.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Pracownicy Tesli, nigdy ci niepowiedzą, choćby wiedzieli :). Jedynie coś potwierdzą, bo czytali gdzieś na forum.
Ja rozmawiałeś jakiś czas temu z infolinia i konsultant sprawdził auta z inventory. Wówczas wszystkie HW3.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ja rozmawiałeś jakiś czas temu z infolinia i konsultant sprawdził auta z inventory. Wówczas wszystkie HW3.
Na moje pytanie odnośnie HW4 otrzymałem informację, że jak na razie nie zauważyli ani jednego, który przyjechał do Ząbek.

yarrker

Fachowiec
Niby jestem umówiony w piatek południe na odbiór a od niedzieli "Jest w transporcie" . Bilety kupione a powoli zaczynam nie wierzyć że sie wyrobią

yarrker

Fachowiec
Niby jestem umówiony w piatek południe na odbiór a od niedzieli "Jest w transporcie" . Bilety kupione a powoli zaczynam nie wierzyć że sie wyrobią
Dzisiaj telefon , Auto stoi na placu przeładunkowym w okolicach Frankfurtu . A stoi tam bo jeden z podwykonawców ma problemy z lawetami . Męczyć ich o zwrot za bilety i jakieś chociaż darmowe km ?