I znowu winny elektryk.

Robsonics

Posiadacz elektryka
Trzeba było Teslą jeździć, a nie jakimś szrotem z gwiazdą na masce …
@Robsonics poniał? 🤨
Pierwsza rzecz - z artykułu można wywnioskować, że klientka jeździła autem spalinowym i dostała elektryka jako auto zastępcze.
Po drugie, Tesle też się palą https://e.autokult.pl/amp/jego-tesl...c-do-serwisu-nagranie-z-usa,6905691540528064a
Trzecia rzecz- czy to jakaś nowa forma zabawy w pomidora, tylko zamiast "pomidor" jest "Tesla"?
A jeżeli ktoś nie chce Tesli?

Robsonics

Posiadacz elektryka
Jak Ktoś nie chce Tesli to kiep.., jak mawiali nasi przodkowie.
A poza tym to
Pomidor..,
👍🤣
P.S.
To tak w kontekście do Pana @Robsonics nastawienia do Tesli i BEV 🫡
Jakby nowe Tesle miały wnętrze jak pierwsze modele S i X, jeszcze bym się zastawiał.
A tak, to czekam na większe baterie u Stellantisa i większy wybór modeli Renault-Nissan.

Robsonics

Posiadacz elektryka
Powodzenia i dużo cierpliwości…
Tym czasem proponuję zakup czegoś w TDI, sprawdzona technika… 👍
Na razie nie mam potrzeby kupować elektryka, więc mogę czekać.
Takie wiadomości o pożarach nowych aut elektrycznych, jak tego zastępczego Mercedesa, nie przyspieszają bynajmniej decyzji o zmianie napędu.
Zastanawia mnie skąd tyle pożarów wśród nowych aut elektrycznych, niezależnie od marki (proszę nie pisz o pożarach BMW z dieslem, bądź znajdź mi podobne przypadki wśród innych marek. Aut nowych oczywiście...)

elektryk

Pionier e-mobilności
Takie wiadomości o pożarach nowych aut elektrycznych, jak tego zastępczego Mercedesa, nie przyspieszają bynajmniej decyzji o zmianie napędu.
Zastanawia mnie skąd tyle pożarów wśród nowych aut elektrycznych, niezależnie od marki (proszę nie pisz o pożarach BMW z dieslem, bądź znajdź mi podobne przypadki wśród innych marek. Aut nowych oczywiście...)
Wynika to z prostej sprawy - producenci samochodów spalinowych nie mają zielonego pojęcia jak pisać soft do zarządzania bateriami (BMS). Uczą się i popełniają błędy, które producenci z większym stażem w elektrykach już mają za sobą.

Druga sprawa to nagłaśniane są wyłącznie pożary elektryków, a Szwedzi prowadzą oficjalne statystyki i wychodzi na to, że biorąc pod uwagę wszystkie czynniki w tym wiek samochodu elektryki się mniej palą.

daniel

Señor Meme Officer
Nikt nie pisze o tym artykułów, że to roczne auto spalinowe się zapaliło. Zapaliło to zapaliło, nikt na to nie kliknie.

ELuk

Pionier e-mobilności
Nikt nie ma potrzeby..,
Ja kupiłem Tesla EV dla fanu po kilku AMG,
No i ?
Jest fun, jest banan…
Tobie też życzę więcej uśmiechu i radości z życia i tego co ono daje, także w autach.., 👍

Robsonics

Posiadacz elektryka
Nikt nie ma potrzeby..,
Ja kupiłem Tesla EV dla fanu po kilku AMG,
No i ?
Jest fun, jest banan…
Tobie też życzę więcej uśmiechu i radości z życia i tego co ono daje, także w autach.., 👍
Obawiam się, że mój domowy budżet jest zdecydowanie niewystarczający na zakup nowego elektryka, więc tym bardziej mogę sobie pozwolić na czekanie 😉

Piter

Posiadacz elektryka
Nie mów że cię nie stać. Bieda to stan umysłu! Podziel się jakim budżetem dysponujesz, czy dostajesz 500+, ile wydajesz na ropę/paliwo. Wspólnie z kolegami z forum znajdziemy rozwiązanie i wsadzimy cię wreszcie w BEV. I na pewno ze sceptyka staniesz się elektroentuzjastą 😃 nie daj się dluzej prosić bo widać że byś chciał bardzo.