Leasing: Tesla Model 3 LR

Pawel

Zadomawiam się
Jako że nie mam doświadczenia w tej materii, chciałbym się dowiedzieć czy otrzymana oferta jest dobra, czy zła.

Santander chwali się promocyjnym eko-leasingem 100%, ale dorzuca pakiet dodatkowych produktów, aby był możliwy rabat.

Bez OC/AC wyszło więc 107,82% (259 tys. -> 279 tys.). Opłaca się?

Attachments

• oferta.png
    oferta.png
    289,6 KB · Liczba wyświetleń: 366

Bronek

Pionier e-mobilności
Szczególnie tą karta paliwową. ;-)) Mam Leafa w Santanderze i są upierdliwi przy corocznym ubezpieczaniu. Pobieraja kilka stówek za możliwość zewnetrznego ubezpieczyciela.
Musisz pamiętac, że to obowiązek i ze maja byc spełnione warunki leasingodawcy. I to kosztuje kilka tysięcy u mnie ok 6000 przy max zniżki - TESLA nie Leaf
Nie zalatwili też zielonych tablic bo nie potrafili . Generalnie mi się nie podobają, bo przynajmniej u mnie nie bardzo ogarniali temat leasingu. To bank i to ich poboczna dzialalność. Ale to było 3 lata temu. Natomiast kasa dobra. Sprawdź EFL?

Last edited:

Giacomo

Fachowiec
Jako że nie mam doświadczenia w tej materii, chciałbym się dowiedzieć czy otrzymana oferta jest dobra, czy zła.

Santander chwali się promocyjnym eko-leasingem 100%, ale dorzuca pakiet dodatkowych produktów, aby był możliwy rabat.

Bez OC/AC wyszło więc 107,82% (259 tys. -> 279 tys.). Opłaca się?
Promocyjny leasing na 8% .... czysty bandytyzm :mad:🤬🤬🤬🤬🤬 . to jest cena za Performance ?

Giacomo

Fachowiec
brutto tak to wychodzi 6-8% ale za mało danych Prowizja w tym? ile, operacyjny pewnie nie finansowy? Wplata i wykup? ile lat? itd.
Ale tak kwota to normalka u nas
Dla mnie , w miare normalny dla osoby prywatnej ( chociaz tez juz drogi ) leasing ma Tesla :

Attachments

• Zrzut ekranu 2021-02-1 o 17.49.48.png
    Zrzut ekranu 2021-02-1 o 17.49.48.png
    240,4 KB · Liczba wyświetleń: 260

Pawel

Zadomawiam się
to jest cena za Performance ?
To jest Long Range z dodatkami.
brutto tak to wychodzi 6-8% ale za mało danych Prowizja w tym? ile, operacyjny pewnie nie finansowy? Wplata i wykup? ile lat? itd.
Ale tak kwota to normalka u nas
Leasing operacyjny.
Wpłata 10%.
Wykup 1%.
4 lata.

Jeszcze się zastanawiam czy nie zwiększyć wpłaty własnej i nie skrócić leasingu do 3 lat.

Czekam na kilka odpowiedzi, ale jak na razie:
Millenium - 108,16% (najgorzej)
Santander - 107,82%
ING - 106,79%
PKO - 106,45%
ING - 105,77% (najlepiej, ale jak wezmę od razu ubezpieczenie)

No i właśnie, kolejna kwestia, czyli ubezpieczenie. Dostałem kilka propozycji od ING, z których najbardziej opłacalna jest warta - 6568 zł. Chyba tu jest ok i nie ma jakieś wielkiej przesady?
Poszukam czegoś jeszcze u innych firm ubezpieczeniowych. I tak czekam na kolejne propozycje leasingowe...

Bronek

Pionier e-mobilności
To jest Long Range z dodatkami.

Leasing operacyjny.
Wpłata 10%.
Wykup 1%.
4 lata.

Jeszcze się zastanawiam czy nie zwiększyć wpłaty własnej i nie skrócić leasingu do 3 lat.

Czekam na kilka odpowiedzi, ale jak na razie:
Millenium - 108,16% (najgorzej)
Santander - 107,82%
ING - 106,79%
PKO - 106,45%
ING - 105,77% (najlepiej, ale jak wezmę od razu ubezpieczenie)

No i właśnie, kolejna kwestia, czyli ubezpieczenie. Dostałem kilka propozycji od ING, z których najbardziej opłacalna jest warta - 6568 zł. Chyba tu jest ok i nie ma jakieś wielkiej przesady?
Poszukam czegoś jeszcze u innych firm ubezpieczeniowych. I tak czekam na kolejne propozycje leasingowe...
Ja zawsze brałem a było tego i na auta, motocykle i sprzęt. Zawsze wpłacałem najmniej i wykup 1%. I najczęściej na 4ry lata. Duzy wykup boli bo po latach auto czy coś już tak nie cieszy a trzeba zapłacić .
Ubezpieczenie nie bierz w racie, a oddzielnie. To też potem bolesne ale per saldo mniej kosztuje, bo w racie będzie liczone co roku jak od nowego auta . A tak od tego co się już troche zamortyzowało.
Miałem w Warcie A teraz u nas najtaniej PZU full wypas cena zbliżona.
3 lata też dobre. Ale to juz każdy sam musi ocenić . na pewno bym Ci nie polecał duzego wykupu. Wplata lub okres to twoja sprawa

T35LA

Zadomawiam się
Czy to zakup w Polsce w salonie ? Jeśli tak, to warto dopytać leasingodawcę czy jest w stanie przeprowadzić taką procedurę, że najpierw opłaca fakturę za samochód, a dopiero później dostaje dokumenty do rejestracji samochodu.

Pawel

Zadomawiam się
Czy to zakup w Polsce w salonie ? Jeśli tak, to warto dopytać leasingodawcę czy jest w stanie przeprowadzić taką procedurę, że najpierw opłaca fakturę za samochód, a dopiero później dostaje dokumenty do rejestracji samochodu.
Ciężko powiedzieć, że w salonie skoro model sprzedaży Tesli odbiega od tych utartych szlaków ;) Ale tak, auto nowe, odbiór z Ząbek. Mam nadzieję, że leasingodawcy idą z duchem czasu i jeżeli Tesla wymaga płatności przed rejestracją, to powinni się dostosowywać, bo tracą klientów.

Tak czy siak, dobre pytanie, zadam je w takim razie. Chyba właśnie z tego powodu tak mało Tesli przypłynęło do nas pod koniec ubiegłego roku, bo nie było pewności, że zostaną szybko "upłynnione"? Możliwe problemy z leasingiem i rejestracją pojazdu?

Bronek

Pionier e-mobilności
Znamy ludzi co już lesingowali i przebiega to normalnie. Wpłacasz np 10% podpisujesz umowe i Oni kupują. Problemy raczej nie leasingiem a rejestracją. Część osób robi tzw leasing zwrotny.