Leasing: Tesla Model 3 LR

Electro

Zadomawiam się
Jako że nie mam doświadczenia w tej materii, chciałbym się dowiedzieć czy otrzymana oferta jest dobra, czy zła.

Santander chwali się promocyjnym eko-leasingem 100%, ale dorzuca pakiet dodatkowych produktów, aby był możliwy rabat.

Bez OC/AC wyszło więc 107,82% (259 tys. -> 279 tys.). Opłaca się?

Również czeka na mnie do odbioru Tesla 3 Performance i otrzymałem od Santandera dobrą ofertę na Leasing 100% + dodatki (załącznik). Ja niestety mam inny problem.

Oferta Santander Leasing dotyczy samochodów których cena nie przekracza 225 000 zł netto. Moja 3ka wyszła 227 000 zł netto a Tesla nie chce wyfakturowac opłaty 4500 zł za „dostawę i rejestracje” na osobnej pozycji tylko wlicza w cenę auta.

Aktualnie czekam na odpowiedz z USA czy będzie możliwość wyfakturowania opłaty za rejestracje oddzielnie (czarno to widzę).

Dużym minusem jest ubezpieczenie które trzeba opłacić z gory na 3 lata a każdy rok wycenili sobie na 8k. Przy działaności jednoosobowej powinno być lepiej ponieważ zaliczają się zniżki osobowe właściciela.

Dodatkowe pytanie z mojej strony poza konkursem. Czy w polskim salonie można zamówić ładowarkę domową z wysyłką kurierem ?

Bronek

Pionier e-mobilności
dziwne to ubezpieczenie, to swego rodzaju oszustwo bo wartość auta spada. To tak jakby ubezpieczenie włączyć w ratę.
Więć to 100% okazuje sie nie takie 100%
Ubepieczenie brutto bo o takim moge mówic od kwoty 275 000 zł to u mnie w PZU ze zmizkami ok 6000 2019/20 zł a w tym roku 5 200 zł.
Więć płacisz ok 7000- 9000 więcej przez ten 3 letni okres.
ładowara / a własciwie Evse wallbox to poczekaj i poczytaj, sprawdx czym ja chcesz zalilac jaką masz instalację

Electro

Zadomawiam się
dziwne to ubezpieczenie, to swego rodzaju oszustwo bo wartość auta spada. To tak jakby ubezpieczenie włączyć w ratę.
Więć to 100% okazuje sie nie takie 100%
Ubepieczenie brutto bo o takim moge mówic od kwoty 275 000 zł to u mnie w PZU ze zmizkami ok 6000 2019/20 zł a w tym roku 5 200 zł.
Więć płacisz ok 7000- 9000 więcej przez ten 3 letni okres.
ładowara / a własciwie Evse wallbox to poczekaj i poczytaj, sprawdx czym ja chcesz zalilac jaką masz instalację
Dokładnie tak. Tylko warto pamiętać ze przy spółce Z o.o. ubezpieczenie zawsze jest droższe. 100% jest jak zawsze tylko na papierze ale realnie jest to w granicach 102 wiec i tak uczciwie jeśli ktoś się godzi na ratę 6k miesięcznie.
Instalacje i taryfę ogarnalem natomiast chciałem zamówić WallBoxa i nie mam pomysłu gdzie 🤷🏻‍♂️

Bronek

Pionier e-mobilności
jak chcesz orgiał typ 2 to

Na Allegro "znany" gośc opycha ale za ok 3500 22kW

Electro

Zadomawiam się
Znany i lubiany :) Natomiast mila Pani z Tesli powiedziała ze maja w ofercie za 2300 zł brutto ale nie potrafiła sprecyzować gdzie mogę ja zamówić i poprosiła o kontakt z serwisem.

Electro

Zadomawiam się
Jest info tez na oficjalnej stronie wiec gdzieś powinno się ja dostać :)

Attachments

• DB75263E-24A7-497F-9BA9-2FE7A1D9FAA9.jpeg
    DB75263E-24A7-497F-9BA9-2FE7A1D9FAA9.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 123

Bronek

Pionier e-mobilności
zadzwoń albo przy odbiorze pogadaj.
ja mam regulowaną hiszpańską 3F innej firmy i nie mam potrzeby.
Jak pisalem teslowską małą 1 fazową 32A ładuje Leafa.
Zreszta teraz wchodza GEN3 z Wifi i dlatego te sa wzglednie tanie

heiker

Zadomawiam się
Oferta Santandera:
samochody elektryczne leasing 100% przy parametrach:

- wartość netto przedmiotu leasingu nie może przekroczyć 225 tys. PLN

- oferta na 36 miesięcy

- opłata wstępna 30%

GAP, bezpieczna rata i polisa OC, AC na cały okres umowy obligatoryjne.

Czekam na Model Y jak wejdzie do konfiguratora i wtedy rozejrzę sie za szczegółowymi ofertami... Ale wątek jest ciekawy i fajnie jakby z czasem rozrósł sie o inne Wasze oferty, które dostaliście.

BTW, z PZU dostałem ofertę na Model 3 przy wartości 250 tys. za 4650 zł przy leasingu i 3570 zł przy zakupie własnym.