newbe

Posiadacz elektryka
Ja jeszcze mam darmowe, ale w Nawigacji i tak przy każdej pokazuje mi cenę z kW i za czas postoju.

Na każdej oprócz tych o których mowie, nawigacja samochodowa nie podaje przy nich ceny.
Czytałem już gdzieś ze są jakieś darmowe SuC w Europie, ale nie mogę teraz tego znaleźć.
Korzystając ze na pewno kilku z nas wyjechało gdzieś na południe teslami to chciałem potwierdzić to info.
Mam potwierdzenie od widza ze SuC na Wegrzech są darmowe. Ładował i bezpłatne km mu nie zeszły.
2000 km z Estonii do Chorwacji zrobił w 33 godziny bez postoju na nocleg, ale na jednej ładowarce spał, najbardziej zawiodła go ładowarka GW w Białym Stoku gdzie miał skoki 13-30 kW i wyłączenia...
Wynik znacząco się różni od 1000km challenge Bjorna, ale przez połowę drogi gość nie miał prawdziwych szybkich ładowarek łącznie z Supercharger'ami.

Pawel

Zadomawiam się
Jak chciałem sam, to w PZU wyszło mi 17 tys. Finalnie wziąłem na firmę netto + 50% VAT i wtedy ubezpieczenie wyszło 7500 zł.

slaveq

Pionier e-mobilności
Mam potwierdzenie od widza ze SuC na Wegrzech są darmowe. Ładował i bezpłatne km mu nie zeszły.
2000 km z Estonii do Chorwacji zrobił w 33 godziny bez postoju na nocleg, ale na jednej ładowarce spał, najbardziej zawiodła go ładowarka GW w Białym Stoku gdzie miał skoki 13-30 kW i wyłączenia...
Wynik znacząco się różni od 1000km challenge Bjorna, ale przez połowę drogi gość nie miał prawdziwych szybkich ładowarek łącznie z Supercharger'ami.
Kurcze chyba tego gościa spotkałem na SC w Katowicach. Zdziwiłem się że ktoś na estońskich blachach jechał ale to był model S.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Możecie napisać jak wyglądała u was rejestracja auta?
Z rozmowy z Tesla zrozumiałem następujące kroki
  1. Tesla daje mi info, że auto jest gotowe do rejestracji i wystawia mi fakturę do zapłacenia
  2. Przelewam pieniądze za auto i Tesla Polska wysyła mi dokumentu do rejestracji
  3. Udaje się do urzędu by zarejestrować auto (tu troche trudniej bo trzeba wcześniej umówić wizytę?)
  4. Jadę do Wawy odebrać auto wraz z nowymi tablicami, dowodem rejestracji itp,
  5. Ładuje auto do 100% i wracam do domu
ad 4. potrzebujesz też potwierdzenie ubezpieczenia na papierze (wystarczy ten mały świstek)
ad 5. jeśli poprosisz z wyprzedzeniem, wydadzą Ci naładowany do 100%