człowiek ze wsi wyjedzie, wieś z człowieka (nawet teslą) - nie

p0li

Pionier e-mobilności
photo1693203706.jpeg

Attachments

• photo1693203706 (1).jpeg
    photo1693203706 (1).jpeg
    106 KB · Liczba wyświetleń: 117

Rafalski

Posiadacz elektryka
Niezależnie od samochodu to takie zachowanie i potajemne ładowanie z garażo-namiotu, bo "ale jestem sprytny, prąd za darmo" jest zwyczajnie buractwem. Stereotypowa tesla niedlugo bedzie synonimem koczowania na lidlach zeby wykapało na jazdę.

inter

Pionier e-mobilności
Odpowiedź obsługi pola na zarzuty, jest emocjonalna na kłamstwa. Stąd pewnie taki dopisek.

elektryk

Pionier e-mobilności
Niezależnie od samochodu to takie zachowanie i potajemne ładowanie z garażo-namiotu, bo "ale jestem sprytny, prąd za darmo" jest zwyczajnie buractwem. Stereotypowa tesla niedlugo bedzie synonimem koczowania na lidlach zeby wykapało na jazdę.
Zgadzam się z tym że to buractwo, natomiast skala rozgłosu jaki to uzyskało pokazuje sentyment społeczeństwa do elektryfikacji (Tesla jest niejako synonimem bo nie sprzedaje spalinówek).

Tesla tutaj jest przedstawiona jako drogi samochód elektryczny, co nie jest prawdą dla tańszych modeli Tesli, takich jak ten na zdjęciu.

Zapewniam Cię, że gdyby to nie była Tesla tylko Volkswagen to rozgłosu by nie było.

elektryk

Pionier e-mobilności
Nadal nie rozumiesz...
Tu nie ma żadnego hejtu na Tesle.
Chodzi o zwykłego zlodzieja prądu, a wam się z automatu obrona teslowa włącza.
I jeszcze że ktoś nie zna cenników samochodów, które go nie interesują i jest przez to burakiem
No litości...
Wg mnie virala-hejtu by nie było gdyby taką akcję odwalił ktoś w ID.3. Gość w komentarzu wg mnie właśnie ten temat porusza, kupił auto "za miliony" i nie ma kilku stówek na ładowanie.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Ciężko stwierdzić, akurat tutaj padło na teslę, nie mamy analogicznej sytuacji dla porównania. Wygląda to co najmniej komicznie, generalnie samochód elektryczny jest chwalony za oszczędną jazdę a tu widać jak ludzie "oszczędzają" i to nakreca ten rozgłos. Może ID3 by się zmieścił cały do garażu i by nic nie wyszło :D

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
W kraju panuje przekonanie, że tesla jaka by nie była choćby 3/Y to drogie auto
Jak mówię znajomym, np właścicielom komisu to dziwią się że to relatywnie tanie auto
Do meritum: BURAK

KrzysztofFly

Moderator
Mimo wszystko mamy tutaj do czynienia ze zwykłą kradzieżą prądu i to nie ulega wątpliwości. Z drugiej strony każdy z nas poczułby się okradziony, gdyby do naszego gniazdka pod domem/garażem/w hali garażowej ktoś się podłączył i ładował sobie samochód. Jest także wiele miejsc publicznych w których są gniazdka i jakoś nikt z nas się do nich nie podłącza i nie ładuje sobie samochodu za darmo.

vwir

Pionier e-mobilności
Równie dobrze właściciel spaliniaka mógłby spuszczać paliwo z auta pracowników kempingu. Dokładnie ta sama sytuacja. Normalna kradzież i tyle.
Jest także wiele miejsc publicznych w których są gniazdka i jakoś nikt z nas się do nich nie podłącza i nie ładuje sobie samochodu za darmo.
Tak to bym się nie rozpędzał. Wiele widziałem wpisów na plugshare z takimi miejscami jako 'punkt ładowania elektryków'. Jak dla mnie poziom buractwa podobny jak u tego "klienta" z pola namiotowego.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Nie wiemy jak był skonstruowany regulamin tego obiektu, prawdopobnie mogli korzystać z tego przyłącza. Pewnie nie było adnotacji z regulaminie, że można korzystać z prądu z wyłączeniem ładowania samochodów, więc państwo Matura postanowili przechytrzyć system.