Kupujemy teraz czy czekamy na LF MY?

marco_25

Pionier e-mobilności
Po tyle zamawiałem swoje czarne RWD w lutym 2023. :eek:
Nie wiem co Ci powiedzieć, jak chciałeś czarne to jest niecałe 5k droższa :) Na pocieszenie powiem tyle, że Ci co kupowali wtedy TMS i TMX mają większy zgryz a jak wolisz pozytywne wsparcie - To i tak masz super samochód który już od pół roku dostarcza Ci atrakcji w trakcie jazdy - tego się trzeba trzymać.

Coś mi tu pachnie początkiem wojny cenowej na pełnych obrotach, do końca roku to nie jeden popcorn przygotuje :ROFLMAO:

1693926825983.png

KRA

Fachowiec
Nie wiem co Ci powiedzieć, jak chciałeś czarne to jest niecałe 5k droższa :) Na pocieszenie powiem tyle, że Ci co kupowali wtedy TMS i TMX mają większy zgryz a jak wolisz pozytywne wsparcie - To i tak masz super samochód który już od pół roku dostarcza Ci atrakcji w trakcie jazdy - tego się trzeba trzymać.

Coś mi tu pachnie początkiem wojny cenowej na pełnych obrotach, do końca roku to nie jeden popcorn przygotuje :ROFLMAO:

View attachment 13074
Sprawdzał ktoś czy w innych krajach też takie obniżki czy tylko w Polsce chcą posprzatać plac na koniec kwartału?

ypl

Pionier e-mobilności
Piękne ceny, gratulacje dla Wszystkich, którzy po takiej cenie kupią/kupili. Pomyśleć, że jeszcze pod koniec 2022 ludzie płacili 299 990 pln za TMYLR, i też im dobrze służą te ygreki. Ja narazie czekam, ale też za jakiś czas będę polował na coś dla siebie, ale jeszcze nawet nie wiem na co, ciekawe ile cybertruck w Polsce będzie wyceniony i czy też zrobi Elon tak, że na początku ultra dumpingowa cena, a potem podwyżki.

elektryk

Pionier e-mobilności
Piękne ceny, gratulacje dla Wszystkich, którzy po takiej cenie kupią/kupili. Pomyśleć, że jeszcze pod koniec 2022 ludzie płacili 299 990 pln za TMYLR, i też im dobrze służą te ygreki. Ja narazie czekam, ale też za jakiś czas będę polował na coś dla siebie, ale jeszcze nawet nie wiem na co, ciekawe ile cybertruck w Polsce będzie wyceniony i czy też zrobi Elon tak, że na początku ultra dumpingowa cena, a potem podwyżki.
Znajomy kupił trójkę niecały rok temu i już zdążył nabić 28 tysięcy km. Zadowolony pomimo że kupił prawie na górce cenowej.

ypl

Pionier e-mobilności
Znajomy kupił trójkę niecały rok temu i już zdążył nabić 28 tysięcy km. Zadowolony pomimo że kupił prawie na górce cenowej.
Ja zawsze mówię żonie, że tanio kupić to nie kupić wcale, a ona ale promocja jest z 900 pln na 500 pln buty przecenione, zobacz ile oszczędzę :ROFLMAO:
Oszczędzisz jak nie kupisz wcale tych 10tych butów. Tak samo z autem, dobry deal to się robi jak się nie kupuje auta za 230 koła tylko dokłada i kupuje mieszkanie inwestycyjne na wynajem. Jak kupowałem za 259k TMYLR to w głownie nie miałem, że super bo kupuje taniej, a inni za 300k kupili, tylko, że przetańcowuje 259k. Jeździć można zbiorkomem, albo rowerem. Natomiast jak mnie stać i chcę sobie sprawić przyjemność i kupić auto, to kupuje, czasami na coś trzeba trochę kasy przetańcować. Natomiast to, że teraz jest taniej niż było, to bardzo dobrze i gratulacje dla tych co kupują taniej. Na takiej samej zasadzie mieszkania w Warszawie 10 lat temu kosztowały ułamek tego co teraz. Ja bym chciał, żeby jeszcze taniej te tesle były żeby jeszcze więcej się w Polsce sprzedawało, niech Musk i po 150k sprzedaje TMYLR, tym lepiej dla nas bo może sprzedaż wystrzeli i nasz rynek będzie traktowany na równi z innymi.

wojtkow

Pionier e-mobilności
@ypl częściowo się z Tobą zgadzam, ale nie uniknę off topic, bo to zdanie
Jeździć można zbiorkomem, albo rowerem.
to niestety punkt widzenia mieszczucha (albo z przedmieść dużego miasta). Mieszkając na wsi trzeba mieć samochód, oczywiście nie musi być to Tesla, w wielu przypadkach to wręcz zbędny gadget ale mimo wszystko, nie zawsze da się przeżyć bez auta.