W 3 przed liftem było 225 km/h RWD, 233 LR AWD, jednak w Y cały czas obie wersje mają tą samą 217 km/h. Może to nie jest tylko ograniczenie prędkości maksymalnej. Być może jednak zmienili coś więcej.Zmniejszyli V-max do 201 km/h ? W RWD i LR jest tyle samo.
Bardziej komfortowe zawieszenie kosztem prędkości.Zmniejszyli V-max do 201 km/h ? W RWD i LR jest tyle samo.
Nie chciał byś płacić tyle co za opony do Veyrona. (cena kosmiczna i tylko parami)Myślę że jakby dobrze poszukali to znajda na rynku coś co wytrzymuje 200km/h +
Kiedyś VW naciskał na Michelin żeby zrobił im opony do Veyron'a ... Tesla też by mogła![]()
Prawda wyjdzie z czasem dlaczego zrobili to ograniczenie jak ktoś zrobi prawdziwy test i zajrzy do bebechów. Na razie mamy relacje blogerów i reporterów pod okiem Tesli a z tego nie dowiemy się co zostało obcięte czy zaoszczędzone... bo w bajki o oponach to ja nie wierzę, za dużo na rynku jest takich które są homologowane na 240+km/h a nawet jeden z recenzentów pisał że auto miało takie Michelinki na sobie wiec nie przez nie jest ten limit prędkości...Bardziej komfortowe zawieszenie kosztem prędkości.
Może już nie ma hamulców tarczowych ;-) Jak w ID.3 bębnowe, albo coś jeszcze innego.bo w bajki o oponach to ja nie wierzę, za dużo na rynku jest takich które są homologowane na 240+km/h a nawet jeden z recenzentów pisał że auto miało takie Michelinki na sobie wiec nie przez nie jest ten limit prędkości...
A może kolejnych czujników, podparcia lędźwiowego, USS, manetek kierunkowskazów i przełączników biegów.... Historia nas uczy że coś potrafi zniknąć lub zostać zastąpione nie do końca przemyślanym rozwiazaniem do którego jest dorabiana teoria że będzie działać lepiej... za dwa tygodnie... jak wycieraczkiMoże już nie ma hamulców tarczowych ;-) Jak w ID.3 bębnowe, albo coś jeszcze innego.