2023.32

nabrU

Moderator
To zwalnianie to jakieś właśnie niekonsekwentne jest bo nie mogę załapać reguły.

Co do kamer to jest wyraźnie lepiej, również w nocy. Poniżej widok z kamer na oświetlonym parkingu (Lidla z resztą ;))

IMG_20230921_205510.jpg

zibizz1

Pionier e-mobilności
Reguła moim zdaniem jest taka:
Jeśli dojeżdzamy na tempomacie do skrzyżowania na którym nawigacja pokazuje skręt 90 stopni to samochód zwalnia. Jeszcze jakby zatrzymał się na stopie i zwolnił bardziej gdy jest ustąp to tempomat w Tesli wysunał by sie na prowadzenie:p

nabrU

Moderator
Jeszcze jakby zatrzymał się na stopie i zwolnił bardziej gdy jest ustąp to tempomat w Tesli wysunał by sie na prowadzenie:p

Nie oczekujmy za dużo. Najpierw może niech przestanie skokami do przodu jechać i gwałtownie hamować w korku i niech trzyma sensownie odległość za poprzedzającym pojazdem :p

poochaty

Posiadacz elektryka
Kurde, spojrzałem uważnie dziś w aucie, odkopałem jakieś zdjęcie w telefonie z lipca i faktycznie jest inaczej - wtedy zaczynało się to ~1-1,5cm od krawędzi ekranu, a obecnie to jest z 0,2-0,3mm. Aczkolwiek dalej u mnie wszystko widać i nic nie chowa się za kierownicą. ;)
Ja też sprawdziłem raz jeszcze i miałem rację. Wszystkie wskazania poszły w lewo. Wkurza mnie to jak cholera, no żeby zobaczyć bieżące wskazanie w czasie jazdy muszę się wychylać.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Reguła moim zdaniem jest taka:
Jeśli dojeżdzamy na tempomacie do skrzyżowania na którym nawigacja pokazuje skręt 90 stopni to samochód zwalnia. Jeszcze jakby zatrzymał się na stopie i zwolnił bardziej gdy jest ustąp to tempomat w Tesli wysunał by sie na prowadzenie:p
Z wykupionym FSD zatrzymuje się na światłach i na stopach samodzielnie. :) Źródło

nabrU

Moderator
Ja też sprawdziłem raz jeszcze i miałem rację. Wszystkie wskazania poszły w lewo. Wkurza mnie to jak cholera, no żeby zobaczyć bieżące wskazanie w czasie jazdy muszę się wychylać.

Bo wreszcie nam z RHD zrobili dobrze :ROFLMAO: (porównajcie wyśrodkowanie względem słuchawki, temperatury i samochodzika)

Przed 32.4:

1695367961549.png

Po 32.4:

1695368015748.png

poochaty

Posiadacz elektryka
Bo wreszcie nam z RHD zrobili dobrze :ROFLMAO: (porównajcie wyśrodkowanie względem słuchawki, temperatury i samochodzika)

Przed 32.4:

View attachment 13408

Po 32.4:

View attachment 13409

Przed 32.4:

View attachment 13408

Po 32.4:

View attachment 13409
Po co wogóle to było dotykać? Ja mam trochę fobie na punkcie symetrii i szlag mnie trafia. Ty masz @nabrU to w UK więc "Current Drive" i tak masz widoczny, a z pozycji kiedrowcy zasłania Ci "Since new", więc luz. Przy kierownicy z lewej zasłania to co istotne czyli bieżącą trasę. ;(

Last edited:

Michal

Moderator
Obstawiam, że jakiś język im się nie mieścił i dlatego zmniejszyli lewy margines, żeby więcej upchnąć :p
Znając życie to węgierski, bo to stosunkowo najdłuższy język i zawsze problem w interfejsach.
Chociaż teraz wchodził hebrajski... Może to tam coś było długiego. No i on jest pisany odwrotnie - od prawej - pasuje do kierowców w Anglii :)
Przy czym mi zawsze to się chowało za kierownicą, więc nie ma znaczenia ;)

Pepek

Posiadacz elektryka
Po co wogóle to było dotykać? Ja mam trochę fobie na punkcie symetrii i szlag mnie trafia. Ty masz @nabrU to w UK więc "Current Drive" i tak masz widoczny, a z pozycji kiedrowcy zasłania Ci "Since new", więc luz. Przy kierownicy z lewej zasłania to co istotne czyli bieżącą trasę. ;(
Tylko, że dziwne, że u Ciebie coś zasłania - u mnie się też przesunęło, ale widzę bez problemu. Ale to faktycznie może być kwestia ustawień fotela - ja mam ustawione tak dość prosto oparcie, tak bardziej "SUV-owo" siedzę niż na pół leżąco.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tylko, że dziwne, że u Ciebie coś zasłania - u mnie się też przesunęło, ale widzę bez problemu. Ale to faktycznie może być kwestia ustawień fotela - ja mam ustawione tak dość prosto oparcie, tak bardziej "SUV-owo" siedzę niż na pół leżąco.
Ja siedzę praktcznie pod kątem prostym - lubię tak.