Leaf II '20, 71000km, pierwszy elektryk, czy warto?

Olecki

Pionier e-mobilności
Tylko minus wallboxa, że nie zabiorę go ze sobą jadąc na wakacje do jakiegoś wynajętego domku. Tak sobie pomyślałem, choć nie wiem czy to jest realne zastosowanie…
Szansa na to że w wynajętym domku będziesz miał dostępne gniazdo 32A jest - że tak powiem - praktycznie zerowa. Nawet ze zwykłym gniazdem siłowym 16A raczej będzie problem. Wallbox do domu a na wyjazdy bierzesz to co używasz obecnie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Szansa na to że w wynajętym domku będziesz miał dostępne gniazdo 32A jest - że tak powiem - praktycznie zerowa.
Dla chętnych - od przyszłego roku będę wynajmował swój domek nad morzem, posiada gniazdo siłowe. ;-)

Olecki

Pionier e-mobilności
Dla chętnych - od przyszłego roku będę wynajmował swój domek nad morzem, posiada gniazdo siłowe. ;-)
Gniazdo 16A czy 32A? 16A jeszcze czasem można trafić, 32A (a o tym była mowa) to prawie jak jednorożec.

Ev3

Pionier e-mobilności
Gniazdo 16A czy 32A? 16A jeszcze czasem można trafić, 32A (a o tym była mowa) to prawie jak jednorożec.
16A, mimo że przyłącze obsłużyłoby więcej, to z racji praktycznie braku potrzeb, gniazdo wyprowadzone na 16A.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Jesli do krecenia sie dokkola domu max 200km wolnej spokojnej jazdy to tak.
Trasa 500km bedzie bardziej klopotliwa, i pamietaj ze chademo czyli szybkie ladowanie powoli zanika. Za 3-5lat moze byc ciezko to w trasie naladowac.
Jak nie kupuje do jeżdżenia w długie trasy to może mieć w pompce chademo. Swoim od maja zrobiłem 8500km wszystko z gniazdka (jak śpię) byłem i 200km od domu (na miejscu pokazał jeszcze blisko 100km zasięgu) na wczasach i też tam ładowałem z gniazdka, na takie przeznaczenie git auto, tym bardziej że po wyborach paliwo w górę pójdzie.