Opony te same, ale nie takie same - przy różnych rozmiarach tego samego modelu bywają różnice w parametrach.Tak używam ich od miesiąca i jak na razie spoko. Generalnie byłem bardzo zaskoczony jak cicho jest w Y w porównaniu do 3 którą mam na tych samych oponach ale 18'. Właśnie jestem w trasie do Monachium.. jadę 3 i sporo głośniej na autostradzie przy 140-150 aniżeli w weekend, gdzie zrobiłem ponad 300km na autostradach i było cichutku. Zastanawiam się czemu aż taka różnica skoro opony te same ... Y moim zdaniem zdecydowanie lepiej wyciszony i od okien sporo mniej słychać.
Zgadzam się, indeks prędkości jest zdecydowanie inny i nie ma homologacji Tesli. Powiem szczerze że zdziwiłem się że tak diametralnie mogą się różnić 18 vs 19.Opony te same, ale nie takie same - przy różnych rozmiarach tego samego modelu bywają różnice w parametrach.
Może głupie pytanie: co w praktyce oznacza, że opona nie ma homologacji Tesli? Rozumiem, że gwarancji to nie narusza, tak?
To nic nie zmienia, bo to opony które daje na początek.Może głupie pytanie: co w praktyce oznacza, że opona nie ma homologacji Tesli? Rozumiem, że gwarancji to nie narusza, tak?