Łukasz Bąk z caroseria prywatnie kupił TM3

Bronek

Pionier e-mobilności
Producenci zawsze oszukują, niema co im wierzyć, a do testerów to też nie wiem dlaczego masz pretensje, testowali rzeczy z którymi pierwszy raz mieli doczynienia, jak mieli na bazie swoich doświadczeń podejść do tematu rzetelnie skoro nie mieli takich doświadczen? Mamy 2023 rok a ludzie kupują za swoje pieniądze EV i nie wiedzą jaka jest różnica pomiędzy ładowarką 1f a 3F i dlaczego na AC 22kw ładuje im się mniej..
Kto wiedział że Chademo wypadnie?
Chłodzenie baterii - taka technologia
Nie tak... To po kiego to robią? Niech rozpakują auto, odpalą i nic nie technicznego nie komentują w sposok kardynalny a tylko czysto subiektywny , Niestety dla wielu słowa takiego jeźdzca niedzielnego są wyrocznią.
Wiadomo wielu to robi dla kasy lub poklasku?
Jeśli się coś testuje, to zanim się nakręci film warto chociaż poznać podstawy a t czasem nie jest.
I ok nie bylo by w tym nic dziwnego że nie wszytko da się poznać w krótkim czasie. Tylko problem , taki guru bywa opiniotwórczy bo ma gadane i tyle.
Z Chademo zgoda w 2018 okm nic nie bylo wiadomo aczkolwiek juz się kroiła zmiana . Z przegrzaniem baterii, to było zaskoczenie jak Leafy w trasie nagle cienko się ładowały. Technologia? Ok Nikt nie uprzedził, że będzie lipa z np trzecim w ciagu dnia ładowaniem w trasie do Warszawy.
Numer podobny jak z FSD Tesli czy jej parkowaniem

Tyle, że teraz to już jak piszesz, wiedza jest na wyciągnięcie ręki, ale proces pozyskiwania jej, boli wielu, więc sie dziwią że 22KW im nie wchodzi z tej 1 fazy.

rawier

Posiadacz elektryka
Niektórzy mają taki niewytłumaczalny strach przed elektrycznością. Mam takiego kumpla, co po prostu się boi i dla niego wymiana żarówki to szczyt kontaktu z taką forma energii.
Pytanie skąd mu się ten strach wziął :) Ja mam kumpla któremu żona zaraz po wprowadzeniu do nowego domu kazała wymienić wszystkie punkty elektryczne na nowe bo jednak do koloru ścian nie pasowały 😂 Z tego co mówił to ponad 100 w sumie było... Przy nastym złapał go już wk..w i zrobił spięcie mówiąc że go walnęło i że już się do tego nie dotyka 🤣

p0li

Pionier e-mobilności
to wbrew pozorom nie jest takie glupie- u nas po wprowadzeniu do domu zaczely kontakty w kuchni bzyczec przy uzywaniu - po wezwaniu elektryka okazalo siie ze juz sa w srodku spalone na wegielek - wiec powymienial wszystkie w kuchni - szkoda pozniej mieszkac w namiocie jak sie chalupa spali

inter

Pionier e-mobilności
to wbrew pozorom nie jest takie glupie- u nas po wprowadzeniu do domu zaczely kontakty w kuchni bzyczec przy uzywaniu - po wezwaniu elektryka okazalo siie ze juz sa w srodku spalone na wegielek - wiec powymienial wszystkie w kuchni - szkoda pozniej mieszkac w namiocie jak sie chalupa spali
Na 100% przewody nie dokręcone.

krzyss

Pionier e-mobilności
Pytanie skąd mu się ten strach wziął :) Ja mam kumpla któremu żona zaraz po wprowadzeniu do nowego domu kazała wymienić wszystkie punkty elektryczne na nowe bo jednak do koloru ścian nie pasowały 😂 Z tego co mówił to ponad 100 w sumie było... Przy nastym złapał go już wk..w i zrobił spięcie mówiąc że go walnęło i że już się do tego nie dotyka 🤣
No a co bez uprawnien robil. ? Ja zawsze mowie zamow fachowca ty bo ja czuje ze bedzie drogo ;)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dziś kolejny film, od pana Adama Kornackiego tym razem

Przejażdżka sponsorowana(ale reklamy YT tez włączone) i zachwytom nie ma końca. To bardzo zabawne że polski producent ładowarki do EV robi darmową reklamę Tesli bo to nakręca jemu biznes.

W skrócie Tesla jest najlepszym samochodem i najlepszym elektrykiem, ale na narty za granicę to lepiej jechać spalinowym. Zakaz spalinowych jest niefajny ale elektryki są w pytę

Last edited:

nabrU

Moderator
Spoko, dobrze że jest ruch w pozytywną stronę. Może za rok Ci sami panowie powiedzą, że i na narty się da jechać :p