Bronek
Pionier e-mobilności
Mamy kampera ale kiedyś mialem też fajną przyczepkę. A i jedno i drugie ma swoje zalety i wady.
Kampera się nie pozbędę bo go dopasłem i jest w sam raz dla nas.
Ale czasem na krótkie wyjazdy, gdzie bym chcial mieć pod ręką samochód, to czepka bylaby ok.
Więc jadę o dziwo nie domem a Teslą na Targi do Poznania.
Wiem m/w czego się spodziewać, bywałem i w Duseldorfie, Nadarzynie i Poznaniu wielokrotnie. ( tam mnie BMW i3 po raz pierwszy zafascynowalo).
Kupil bym coś używanego, ale rynek po pandemii jest jeszcze bardziej "wąski", bo ludziom się spodobał caravaning
TXp ma 2970kg i na Kat B tylko lekka przyczepka pasuje, czyli DMC 750kg.
Gdyż nasi sprytni politycy, jako kochający Naród wymyślili zgodnie z dyrektywami UE, że nie 4250 kg ot tak normalnie by można jak jest gdzie indziej, ale wprowadzili dziwoląga "B96".
Aby skroić nas na kasę i udawać jak to dbają o nas....
Nie chce mi się latać po WORDach. Mam A I B.
TXp może i 5 ton pociągnąć, tylko co z tego?
Są fajne takie w okolicach 1000kg DMC, tylko jw, trzeba by zdać egzamin praktyczny . Gdybym tylko miał czepką jeździć na wywczas jako jedynym hotelem na kołach, to bym się szarpnął na te B96, ale dla sporadycznych wyjazdów wystarczy coś mniejszego, byleby z kiblem.
Nasi są w tym dobrzy np
niewiadow.pl
Kampera się nie pozbędę bo go dopasłem i jest w sam raz dla nas.
Ale czasem na krótkie wyjazdy, gdzie bym chcial mieć pod ręką samochód, to czepka bylaby ok.
Więc jadę o dziwo nie domem a Teslą na Targi do Poznania.
Wiem m/w czego się spodziewać, bywałem i w Duseldorfie, Nadarzynie i Poznaniu wielokrotnie. ( tam mnie BMW i3 po raz pierwszy zafascynowalo).
Kupil bym coś używanego, ale rynek po pandemii jest jeszcze bardziej "wąski", bo ludziom się spodobał caravaning
TXp ma 2970kg i na Kat B tylko lekka przyczepka pasuje, czyli DMC 750kg.
Gdyż nasi sprytni politycy, jako kochający Naród wymyślili zgodnie z dyrektywami UE, że nie 4250 kg ot tak normalnie by można jak jest gdzie indziej, ale wprowadzili dziwoląga "B96".
Aby skroić nas na kasę i udawać jak to dbają o nas....
Nie chce mi się latać po WORDach. Mam A I B.
TXp może i 5 ton pociągnąć, tylko co z tego?
Są fajne takie w okolicach 1000kg DMC, tylko jw, trzeba by zdać egzamin praktyczny . Gdybym tylko miał czepką jeździć na wywczas jako jedynym hotelem na kołach, to bym się szarpnął na te B96, ale dla sporadycznych wyjazdów wystarczy coś mniejszego, byleby z kiblem.
Nasi są w tym dobrzy np
Przyczepy-Centrum.pl - Niewiadów

Last edited: