Classic08110
Zadomawiam się
Cześć.
Mam możliwość zakupić auto marki: Jaguar I pace.
Jest z końca 2021 roku.
Właściwie wyposażona pod korek.
Auto jest bezwypadkowe.
Ma jeszcze rok czasu gwarancji producenta na auto + do 2029 roku gwarancję na akumulator..
Auto ma przebieg 49 tys. km.
Wbudowaną ładowarkę 11kW.
Zasięg wskazuje - 350 km na 100% akumulatora.
Auto nie jest oferowane do sprzedaży na żadnych krajowych i obcojęzycznych portalach ogłoszeniowych. Sprzedaż prywatna.
Mam w domu FV na starych zasadach z zapasem właśnie na auto elektryczne.
Ładować chcę w 99% w domu z 11kW wallbox-a
Dziennie robię przebiegu od 10 do 40 km max. W sumie wystarczyło by mi ładować się raz w tygodniu. Ale mogę codziennie.
Wiem, że auto ładuje się w trasie, między 10 a 80 % 40 minut ale mi to nie przeszkadza, ponieważ nie zamierzam, tym autem, ruszać dalej w trasę niż 300 km w obie strony i to max kilka razy w roku.
Generalnie zakładam, że 99% ładowań w domu się odbędzie.
Wiem, że zużycie energii jest może nawet i 100% większe niż w Tesli. Ale mi zasięg Jaguara i tak wystarczy z dużym zapasem.
Do jazdy w wakacyjne czy dłuższe trasy pożyczam większe auto z 3,0 l diesel.
Wiem, że Tesla Y jest dużo lepszym elektrykiem.
Tesla Y jako auto na co dzień, mnie do końca, nie przekonuje. Nie potrzebuję jej "zalet elektryka" w codzienny użytkowaniu w postaci super efektywności napędów czy zarządzania energią.
Nie ma też tylu komfortowych dodatków używanych na co dzień.
Dużo twardsze zawieszenie - wada dla mnie.
Tesla jest zauważalnie obszerniejsza / większa w środku: Ale jeździ w moim aucie jednocześnie max 4 osoby i różnica się niweluje w pojemności auta. Ponieważ i tu i tu 4 osoby mają wystarczająco dużo miejsca.
Bagażnik Tesla ma dużo większy ale mi wystarczy te 400 l Jaguara na weekendowe zakupy.
Co napiszecie o Jaguarze aby mnie zniechęcić do jego zakupu ?
Może są rzeczy, o których nie wiem ?
Autem chciałbym jeździć do czasu aż Toyota wprowadzi w salonie sprzedaży w mieście obok auto z 1000 km zasięgu na jednym ładowaniu.
Czy warto kupić Jaguar I Pace w 2023 ?
Ewentualnie propozycje, co kupić za 300 tys zł ?
Rozsądek podpowiada, żeby kupić auto nowe z salonu.
Serce moje jest za Jaguarem.
Pozdrawiam.
C
Mam możliwość zakupić auto marki: Jaguar I pace.
Jest z końca 2021 roku.
Właściwie wyposażona pod korek.
Auto jest bezwypadkowe.
Ma jeszcze rok czasu gwarancji producenta na auto + do 2029 roku gwarancję na akumulator..
Auto ma przebieg 49 tys. km.
Wbudowaną ładowarkę 11kW.
Zasięg wskazuje - 350 km na 100% akumulatora.
Auto nie jest oferowane do sprzedaży na żadnych krajowych i obcojęzycznych portalach ogłoszeniowych. Sprzedaż prywatna.
Mam w domu FV na starych zasadach z zapasem właśnie na auto elektryczne.
Ładować chcę w 99% w domu z 11kW wallbox-a
Dziennie robię przebiegu od 10 do 40 km max. W sumie wystarczyło by mi ładować się raz w tygodniu. Ale mogę codziennie.
Wiem, że auto ładuje się w trasie, między 10 a 80 % 40 minut ale mi to nie przeszkadza, ponieważ nie zamierzam, tym autem, ruszać dalej w trasę niż 300 km w obie strony i to max kilka razy w roku.
Generalnie zakładam, że 99% ładowań w domu się odbędzie.
Wiem, że zużycie energii jest może nawet i 100% większe niż w Tesli. Ale mi zasięg Jaguara i tak wystarczy z dużym zapasem.
Do jazdy w wakacyjne czy dłuższe trasy pożyczam większe auto z 3,0 l diesel.
Wiem, że Tesla Y jest dużo lepszym elektrykiem.
Tesla Y jako auto na co dzień, mnie do końca, nie przekonuje. Nie potrzebuję jej "zalet elektryka" w codzienny użytkowaniu w postaci super efektywności napędów czy zarządzania energią.
Nie ma też tylu komfortowych dodatków używanych na co dzień.
Dużo twardsze zawieszenie - wada dla mnie.
Tesla jest zauważalnie obszerniejsza / większa w środku: Ale jeździ w moim aucie jednocześnie max 4 osoby i różnica się niweluje w pojemności auta. Ponieważ i tu i tu 4 osoby mają wystarczająco dużo miejsca.
Bagażnik Tesla ma dużo większy ale mi wystarczy te 400 l Jaguara na weekendowe zakupy.
Co napiszecie o Jaguarze aby mnie zniechęcić do jego zakupu ?
Może są rzeczy, o których nie wiem ?
Autem chciałbym jeździć do czasu aż Toyota wprowadzi w salonie sprzedaży w mieście obok auto z 1000 km zasięgu na jednym ładowaniu.
Czy warto kupić Jaguar I Pace w 2023 ?
Ewentualnie propozycje, co kupić za 300 tys zł ?
Rozsądek podpowiada, żeby kupić auto nowe z salonu.
Serce moje jest za Jaguarem.
Pozdrawiam.
C