Będę chyba kupował przyczepę kempingową lekką do ev ?

aadamuss

Posiadacz elektryka
To wsadź do Viano: 5 osób z bagażami, 4 deski WS, 5 żagli, 4 maszty, 4 bomy, 3 torby z latawcami do kitę i 3 deski. Do tego trapezy, pianki itp. 5 rowerów, sprzęt do nurkowania dla 2 osób, ABC dla 3 dzieci. Do tego 5 uprzęży, liny, taśmy, ekspresy, kostki, hexy. 6-7 par butów wspinaczkowych. A to dopiero początek...
Na ile dni, tygodni, miesięcy to wszystko ciągasz?

pluto

Pionier e-mobilności
CT ma byc cos okolo 3 ton? Wagi to moze DMC zrobią 3,5 t? Znow lipa ale liczy sie papier.
Unia cos kombinuje z prawkami B+ czy cuś. Do 1800 do kg DMC? To już przegięcie. Cel zmniejszenie dużych suwów itp. na drogach Palą duzo i zajmują miejsc...
Co jakismczas UE przegina jak z bananami,
I wyjdzie że kierowca ZOE czy Peugeot e-208 musi mieć prawo B+ bo dużo pali i zajmuje dużo miejsca ?
Do tego podatek od ogrzewania gazem w domu za emisję dwutlenku węgla i co jeszcze .... :unsure:

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Hm, zajrzałem do wątku bo spodziewałem się znaleźć rozkminy nt. czegoś takiego jak teardrop.
IMG_0295.jpeg

A mam wrażenie, że dyskusja rozdrabnia się między mikro-kamperami, a hotelami. Osobiście uważam, że jak już kamper to przynajmniej taki Volkner jak na zdjęciu (i artykule poniżej). Po co się rezdrabniać 😉? Mój główny problem, że TM3 pewnie tam wejdzie, ale już TMY/TMX nie.

IMG_0294.jpeg

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Hm, zajrzałem do wątku bo spodziewałem się znaleźć rozkminy nt. czegoś takiego jak teardrop.
View attachment 13997

A mam wrażenie, że dyskusja rozdrabnia się między mikro-kamperami, a hotelami. Osobiście uważam, że jak już kamper to przynajmniej taki Volkner jak na zdjęciu (i artykule poniżej). Po co się rezdrabniać 😉? Mój główny problem, że TM3 pewnie tam wejdzie, ale już TMY/TMX nie.

View attachment 13996

Spróbuj tym cudem pojeździć po europejskich trasach, austryjackich czy włoskich serpentynach, albo zalicz drabinę trolli. Wtedy na bank stwierdzisz że to jednak nie taki fajny pomysł :) no i wiele kampingów nie przyjmuje takich kolosów :(

lookash_c

Pionier e-mobilności
Pisałem wcześniej, obce łóżka, pościel, ręczniki mnie obrzydzają. Poza tym żeby zabrać ze sobą cały sprzęt do naszych przyjemności niestety osobówka nie da rady.
A obce naczynia w knajpach dla lokalesów, hę? :->

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
A obce naczynia w knajpach dla lokalesów, hę? :->
W większości europejskich krajów są mniej lub bardziej respektowane przepisy sanitarne. Wypażarka to podstawa w haccp, wiem bo miałem swoją kawiarnie kilka lat temu. Do tego zakładam że goście w knajpach raczej rzadko liżą talerze. Napoje popijam z butelki którą sam otwieram. Co do tej higieny w hotelach i bookingowych apartamentach jestem znawcą ;) od 22 lat szkolę w Warszawie, spędzam w niej 2 tygodnie w miesiącu. Nanocowałem się w różnych miejscach, teraz mam swój apartament. Ale wcześniej pościel, podkład na materac i ręczniki zabierałem ze sobą. I zanim użyłem kubków czy szklanek najpierw wrzucałem je do zmywarki. Widziałem niestworzone historie w tych apartamentach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja chyba patriotycznie? Niewiadów? I tak przerobię, byleby w papierach bylo 750 kg. Przerobię na apartament

https://niewiadow.pl/produkty/przyczepy-kempingowe/n-sport/new-sport-4/

Booking nie ma nic do standardu. Bylem w hotelu w Markach jak byłem w Ząbkach. 800zl doba a podloga przegnita pod wykladziną,.
Gwiazdki podobnie. Czasem trafi sie super hotel ale to tak m/w 50 na 50.
Ale to jak ze wszystkim. Tak jak ten super kemping przypadkowo odwiedzony we Wlocławku.. Taniej jak np w Gdańsku na kempingu Politechniki, a standard n x lepszy.
Wiadomo miasta i lokalizacje są inne, ale nie o to chodzi za ile, lecz za co.
Widać w obu miejscach po rozwiązaniach kto wie o, co chodziw carawaningu, a kto nie ma duzego pojęcia .
To jak w projektowaniu ładowarek, od lokalizacji makro, po samo ich ustawienie.. Brak jest czasem rozumu...

lookash_c

Pionier e-mobilności
W większości europejskich krajów są mniej lub bardziej respektowane przepisy sanitarne. Wypażarka to podstawa w haccp, wiem bo miałem swoją kawiarnie kilka lat temu. Do tego zakładam że goście w knajpach raczej rzadko liżą talerze. Napoje popijam z butelki którą sam otwieram. Co do tej higieny w hotelach i bookingowych apartamentach jestem znawcą ;) od 22 lat szkolę w Warszawie, spędzam w niej 2 tygodnie w miesiącu. Nanocowałem się w różnych miejscach, teraz mam swój apartament. Ale wcześniej pościel, podkład na materac i ręczniki zabierałem ze sobą. I zanim użyłem kubków czy szklanek najpierw wrzucałem je do zmywarki. Widziałem niestworzone historie w tych apartamentach.
A nie prościej nie brać do głowy, obalić flaszkę z wieczora i spaćku? :)