Dane statystyczne dla wszystkich naborów Programu Priorytetowego "Mój elektryk"

elektryk

Pionier e-mobilności
Jak nowi woźnicowi Polski będą tacy eco jak zapowiadają to po prostu elektryk - Vat i po temacie
Niemożliwe ze względu na przepisy EU. Norwegia tak mogła bo nie jest w EU.

Nie znam się na przepisach unijnych dot. VAT ale coś powoduje że nie można tego tak rozwiązać.

Trapp

Zadomawiam się
Pula dla osob fizycznych to 100 MPLN, wraz z kdr.
Czy to znaczy ze, uwzgledniajac wnioski zlozone a nie rozpatrzone pula juz sie skonczyla?

lookash_c

Pionier e-mobilności
Pula dla osob fizycznych to 100 MPLN, wraz z kdr.
Czy to znaczy ze, uwzgledniajac wnioski zlozone a nie rozpatrzone pula juz sie skonczyla?
Przypatrując się tabeli - kolumna pierwsza zawiera w sobie wnioski z KDR, czyli nadal jest blisko 30 mln do rozdysponowania (zakładając, że wszystkie wnioskowane zostaną wypłacone).

KrzysztofFly

Moderator

amich

Nowy na Forum
W kontekście planów zakupu Tesli na początku 2024 bardzo mnie ta sytuacja martwi… Jak to się kształtowało w ubiegłych latach? Czy zwiększali alokację i kiedy to się działo? Jak oceniacie szanse na zwiększenie alokacji dla ścieżki bankowej (tak wiem- to trochę wróżenie z fusów)?

W ostateczności pozostanie zakup za gotówkę choć to podatkowe harakiri (z wstępnych informacji google mówi o okresie amortyzacji auta elektrycznego wynoszącym 5,5 roku).

wiktor

Posiadacz elektryka
W ostateczności pozostanie zakup za gotówkę choć to podatkowe harakiri (z wstępnych informacji google mówi o okresie amortyzacji auta elektrycznego wynoszącym 5,5 roku).

Wg mojego Excela, którego samo sobie zrobiłem, to 5 lat z dotacją i zwrotem VAT.
Po latach zostaje niezamortyzowane 45 tyś , przy wersji RWD.