Dane statystyczne dla wszystkich naborów Programu Priorytetowego "Mój elektryk"

elektryk

Pionier e-mobilności
no tak myslalem, ale lepiej spytać :) to co to w takim razie jest ścieżka bankowa?
Ścieżka bankowa to leasingi.

Trzeba wg mnie się mega spieszyć, bo pozostała alokacja dla tej ścieżki na 1 października była zaledwie 10%, a teraz może być powyborcza zawierucha w urzędach i może nie mieć kto ogłosić nowego naboru z nowymi alokacjami.

KrzysztofFly

Moderator
W pierwszym poście dodałem dane na dzień 16.10.2023, co prawda opis na stronie https://www.gov.pl/web/elektromobilnosc/statystyki błędnie wskazuje na 1.10.2023 (jak zauważą i poprawią to także zmienię), jednak dane są na pewno są na 16.10 i zgadzają się z tymi w pliku xls datowanym na 16.10, również zamieszczonymi na tej stronie jednak z prawidłowym opisem.

wiktor

Posiadacz elektryka
Dla tych którzy cały czas zastanawiają się, czy to już nadszedł moment na zakup elektryka (szczególnie poprzez ścieżkę bankową), a chcą skorzystać z dofinansowania, to polecam zerknąć na dolną część obu tabelek i wziąć pod uwagę, że dzieli je tylko dwa tygodnie.

A o co chodzi dokładnie?

KrzysztofFly

Moderator
A o co chodzi dokładnie?
Fragment który cytujesz dotyczył oryginalnego wpisu, jednak ze względu na dynamiczne zmiany oraz kurczenie się funduszy (w ścieżce bankowej), a także fakt, że co mniej więcej dwa tygodnie publikują aktualizację informacji, postanowiłem ją do pierwszego postu wklejać, tak więc masz obrazki od góry na dół, pokazujące zmiany w wykorzystaniu budżetu przeznaczonego na program "mój elektryk".

KrzysztofFly

Moderator
Ale to w sumie jest tak czy owak mniej niż 50% zawnioskowane. Wiec bufor spory
Zależy na którą ścieżkę patrzysz ;) Dla ścieżki bankowej robi się już gorąco, a za chwilę statki z 3 po liftingu przypłyną ;)

wiktor

Posiadacz elektryka
Ja mam 1os firmę wiec 3cią.
Tam masz 200 mln a wniosków złożyli 88. Wiec spory bufor jest.

KrzysztofFly

Moderator
Ja mam 1os firmę wiec 3cią.
Tam masz 200 mln a wniosków złożyli 88. Wiec spory bufor jest.
Na tą chwilę tak, nie wiadomo jednak co się stanie jak wyczerpie się ścieżka bankowa ;) Może się okazać, że zamiast dołożyć, przesuną ;)