Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli

• Thread starter Konto skasowane na życzenie 2023/11/09
  • Start date
  • Tags
    None

nabrU

Moderator
To wina Otomoto, bo nie jest przygotowane do sprzedaży elektryków. Jak poprawią formularz ogłoszenia aby bardziej pasował parametrami do EV to będzie OK

Olecki

Pionier e-mobilności
Pierwsze 3 ogłoszenia z brzegu, najważniejsze parametry elektryka nie podane
Tylko że to nie problem producenta tylko otomoto że nie ma w opcjach czegoś takiego jak pojemność baterii. Nazwa oferty nie służy do podawania takich informacji.

pmlody

Pionier e-mobilności
Rozmawiałeś z jakimś handlowcem?
Zaraz, to jak ja, jako klient, mam wiedzieć, czy jestem zainteresowany zakupem, abo czy mnie w ogóle stać?
To po co jest cennik, skoro nie jest obowiązujący?

daniel

Señor Meme Officer
To wina Otomoto, bo nie jest przygotowane do sprzedaży elektryków. Jak poprawią formularz ogłoszenia aby bardziej pasował parametrami do EV to będzie OK
Można też dodać w opisie, ale albo nie wiedzą o pojemności, bo nie mają pojęcia co sprzedają, albo liczą na to, że klient zadzwoni dopytać i jak już będzie z nimi na linii to będzie można zacząć go urabiać. No i jest jakaś informacja zwrotna, że jest zainteresowanie ogłoszeniem, a nie tylko ktoś przegląda portal.

tom9001

Zadomawiam się
Pierwsze 3 ogłoszenia z brzegu, najważniejsze parametry elektryka nie podaneView attachment 14278
I to ma być przykład, bo sprzedający na otomoto nie wpisał?
Na mobile.de bardzo rzadko podają wielkość akku, jedynie co piszą to wersję pojazdu. Przeglądając ogłoszenia TM3, zastanawiam się czy SR z 2020 czy 2019 ma taką samą pojemność jak w 2022, info muszę szukać na zewnętrznych stronach

Beep21

Posiadacz elektryka
Zaraz, to jak ja, jako klient, mam wiedzieć, czy jestem zainteresowany zakupem, abo czy mnie w ogóle stać?
To po co jest cennik, skoro nie jest obowiązujący?
Hmm, no tak Ty jako klient musisz wiedzieć czy jesteś zainteresowany autem przed szukaniem ofert :p Chyba że coś źle rozumiem z Twojej wypowiedzi. Natomiast pytanie o to po co jest cennik skoro nie obowiązuje to już nie do mnie, przy każdym aucie które do tej pory kupiłem cenę z ogłoszenia/konfiguratora traktowałem jako orientacyjną, z myślą o tym że auto i tak kupię taniej. Nie uważam tego za zdrowe ale też nie narzekam na możliwość negocjacji ceny

vwir

Pionier e-mobilności
Pierwsze 3 ogłoszenia z brzegu, najważniejsze parametry elektryka nie podaneView attachment 14278
Przecież masz tam napisane, że to wersja M50. A w konfiguratorze BMW masz wprost napisane, że taka wersja ma dostępny tylko jeden akumulator i jest podana pojemność akumulatora. BMW w żaden sposób nie odpowiada za filtry w otomoto.

pmlody

Pionier e-mobilności
Hmm, no tak Ty jako klient musisz wiedzieć czy jesteś zainteresowany autem przed szukaniem ofert :p Chyba że coś źle rozumiem z Twojej wypowiedzi. Natomiast pytanie o to po co jest cennik skoro nie obowiązuje to już nie do mnie, przy każdym aucie które do tej pory kupiłem cenę z ogłoszenia/konfiguratora traktowałem jako orientacyjną, z myślą o tym że auto i tak kupię taniej. Nie uważam tego za zdrowe ale też nie narzekam na możliwość negocjacji ceny
Dla mnie cena z cennika to cena z cennika, a -20% za to, że np. przyszedłem do salonu, albo pan handlowiec miał dobry obiad. Takie traktowanie uważam za oszukiwanie mnie, jako klienta, i pewnie dlatego nie jeżdżę niemiecka motoryzacja :unsure:

Halisep

Posiadacz elektryka
Dla mnie cena z cennika to cena z cennika, a -20% za to, że np. przyszedłem do salonu, albo pan handlowiec miał dobry obiad. Takie traktowanie uważam za oszukiwanie mnie, jako klienta, i pewnie dlatego nie jeżdżę niemiecka motoryzacja :unsure:
Czy to samochód, mieszkanie, basen, stolarka, cokolwiek innego o znacznej wartości, gdziekolwiek w procesie zakupu pojawia się przedstawiciel, tam pojawiają się rabaty. Jeśli o tym nie wiedziałeś, to mogłeś sporo już w życiu przepłacić 😉