Planowanie trasy | SC Ciechocinek

krzyss

Pionier e-mobilności
Ciechocinek jest zawsze oblegany, jak mi sie spieszy to go omijam. Jeszcze z rana w tygodniu ok, ale w niedziele masz na 90% polowe mocy ladowania bo jest full.

wiktor

Posiadacz elektryka
Ok zobaczymy, akurat w niedzielę jak będę wracał to mi się nie będzie spieszyć aż tak, zobaczymy jak wyjdzie

ELuk

Pionier e-mobilności
Dla mnie to jest dramat, że ludzie pytają o obłożenie punktu…
Jestem fanem BEV, a patrząc na moje otoczenie to jestem cały czas promotorem,
Niestety, ale w związku z infrastrukturą obecnie nie promuję EV, bo każdy nowy użytkownik BEV jest dla mnie potencjalnym konkurentem,
No i nie… nie uważam że władze, rząd, samorząd, mają to na siebie wziąć…
..,
EU nie powinna zakazywać sprzedaży ICE…

powinna zakazać użycia paliw zużywanych i obłożyć je 500% podatkiem,
a firmom sprzedającym nieodnawialne paliwa dać 3 lata na zmianę profilu, a potem obciążyć je 1000% podatkiem.
Jak ludzie nie będą mieli uzasadnionego ekonomicznie sensu użycia ICE to nie będą ich używać.
A co dla EU ma znaczenie?
Wspomagać sprzedawców ropy czy własne podmioty?…
No i tu można zacząć dyskusję o EU…

Bronek

Pionier e-mobilności
Trudno, się dogadać w rodzinie.
Kto zatrudniał ludzi ten wie co znaczy nimi kierować,.
A tu kilkadziesiąt różnych kulturowo, ekonomicznie Państw z ambitnymi reprezentujacymi je przedstawicielami.
Tu na Forum się spieramy i czasem bez conensusu
Dlatego niektóre dyrektywy czy zasady prawne bywają okrutnie proste i surowe .
A zakazy to typowy tego przykład. Najłatwiej ustalić co na nie lub tak
My tego nie rozumiemy i np dlatego często się dziwimy, że w niektórych krajach dostajemy mandaty za przekroczenie o 2 km/h.
Brak elestycznosci nas dziwi. Zawsze kombinowaliśmy, bo musieliśmy kombinować.
Ja myślę, że to tak drastycznie tylko teraz wygląda aby wywołać dyskusje, a jak będzie? Zobaczymy?

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Generalnie w EU pod rządami Niemiec musi dominować porządek.
Tu możemy tylko dyskutować czy to ograniczy kreatywność, czy nie…
Jak ograniczy to po EU, 😥
tylko skansen cywilizacji zostanie…
Taka rzeczywistość.
A tym czasem w obecnej sytuacji „geopolitycznej” musimy trzymać kciuki za państwo Izrael, bo w innym wypadku pozostanie nam ściana płaczu… 😉👍🤔

daniel

Señor Meme Officer
..,
EU nie powinna zakazywać sprzedaży ICE…

powinna zakazać użycia paliw zużywanych i obłożyć je 500% podatkiem,
a firmom sprzedającym nieodnawialne paliwa dać 3 lata na zmianę profilu, a potem obciążyć je 1000% podatkiem.
Jak ludzie nie będą mieli uzasadnionego ekonomicznie sensu użycia ICE to nie będą ich używać.
A co dla EU ma znaczenie?
Wspomagać sprzedawców ropy czy własne podmioty?…
No i tu można zacząć dyskusję o EU…
Wow, bez przesady. 1000% podatku? 500%? Wszyscy byśmy zmarli gdyby się tak nagle wycofać z paliw. Wszystkie EV razem wzięte by nie dowiozły jedzenia gdzie trzeba, ani ile trzeba. Taksówki praktycznie by stanęły wszędzie, tak samo autobusy.
Toż to zamordyzm czystej wody.

ELuk

Pionier e-mobilności
Bądź optymistą. 👍
takie podatki to nic w systemie, który bez nich nas czeka,
a tutaj może przynieść realny efekt.
Bo jak Ktoś będzie chciał płacić tych 500/1000% podatków to nie będzie cierpiał,
A inni wybiorą auto tańsze w eksploatacji albo? Kolej?
W EU nie mamy wydobycia paliw zużywanych, które by EU wspomagały, więc wybór jest jeden czyste EV, lub prawie czyste,
Atom, FV, Wiatr, 👍

Auck

Zadomawiam się
Generalnie w EU pod rządami Niemiec musi dominować porządek.
Tu możemy tylko dyskutować czy to ograniczy kreatywność, czy nie…
Jak ograniczy to po EU, 😥
tylko skansen cywilizacji zostanie…
Taka rzeczywistość.
A tym czasem w obecnej sytuacji „geopolitycznej” musimy trzymać kciuki za państwo Izrael, bo w innym wypadku pozostanie nam ściana płaczu… 😉👍🤔

Niemiecki porzadek nie kloci sie z kreatywnoscia. Najwieksza w Europie liczba patentow jest przykladem - https://www.wipo.int/en/ipfactsandfigures/patents

ELuk

Pionier e-mobilności
Teoretycznie tak jest jak piszesz.
Ja kocham Europę, bo to kolebka cywilizacji zachodniej.
A cywilizacja Zachodnia to nasze życie…, Chciałbyś być chińczykiem z prowincji? Bo kim innym byś mógł być w tamtym systemie cywilizacyjnym.
Europa to kanon cywilizacji i „demokracji”.
Niestety obecnie wypaczane bardzo przez komunistyczne idee, które zaraz skończą wolność nas przedsiębiorców, którzy ryzykują własnym życiem dla dobra innych..,
A inni uważają, że im się należy bo tak..,

Auck

Zadomawiam się
Uwazam, ze nie powinnismy mierzyc inne narody lub kultury swoja miara lub oceniac ich. To przejaw ignorancji.
Myslisz, ze Chinczycy z prowincji lub z Pekinu czuja sie gorsi, ze nie sa z zachodniej cywilizacji?
Skomplikowany temat ...