Jaka ładowarka mobilna 11kw ?

Dyzio

Zadomawiam się
Witam !
Jaką ładowarkę mobilną 11kw 3 fazową proponujecie a jakiej unikać czy mam się kierować tylko ceną ?

ZENCAR - jest wersja jakaś i wersja oznaczana NEW (nowy model E! )
Feyree ? coś jeszcze ?

vwir

Pionier e-mobilności
Można jeszcze spojrzeć na Habu Greencell-a. Trochę droższy ale całkiem fajny. Wszystko zamknięte we wtyczce.
Cały sens EVSE polega na zabezpieczeniach. Między innymi po to, żebyś nie został porażony gdy na przykład pies przegryzie kabel. A gdy zabezpieczenia dasz we wtyczce type2 (przy aucie) to napięcie w kablu pomiędzy gniazdkiem a wtyczką type2 jest zawsze. Więc mam poważne wątpliwości co do bezpieczeństwa tego ustrojstwa.

6a8

Posiadacz elektryka
Cały sens EVSE polega na zabezpieczeniach. Między innymi po to, żebyś nie został porażony gdy na przykład pies przegryzie kabel. A gdy zabezpieczenia dasz we wtyczce type2 (przy aucie) to napięcie w kablu pomiędzy gniazdkiem a wtyczką type2 jest zawsze. Więc mam poważne wątpliwości co do bezpieczeństwa tego ustrojstwa.
Nie wiem jak w Habu, ale w Metronie RCD jest w tej drugiej wtyczce ( do zasilana AC ).

Ev3

Pionier e-mobilności
Cały sens EVSE polega na zabezpieczeniach. Między innymi po to, żebyś nie został porażony gdy na przykład pies przegryzie kabel. A gdy zabezpieczenia dasz we wtyczce type2 (przy aucie)
A tak dali?
Jak widziałem filmiki, to elektronika jest w obu wtyczkach, więc może zabezpieczenia są w tej siłowej.

Dyzio

Zadomawiam się
dlaczego wziąłeś Zencara jak w tej samej cenie masz dedykowany Tesli Wall Connector?
Bo już mam ! :) mobilna to na wycieczki do różnych miejsc gdzie nie ma ładowarek ( rodzina czy agroturystyki) :) 3.7kw nie ukrywajmy nadaje się najwyżej do domu . Tylko sobie muszę przejściówki porobić na 2 rodzaje mufy i na shuko

Teraz pomyślałem że może miałeś na myśli żeby z wallboxa zrobić mobilną dorabiajac mu mufe ? Też w sumie nie głupi pomysł , zawsze ma większą wartość w przyszłości

Last edited: