Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
No niestety... Spodziewałbym się raczej na przełomie stycznia/lutego.
Ja się pocieszam tym, że może mój egzemplarz będzie przynajmniej pozbawiony ewentualnych wad wieku dziecięcego (brak VINu, więc zakładam że jeszcze nie został wyprodukowany).
Z ubiegłorocznych statystych wynika, że dostawy były luty-marzec. Teraz produkcja idzie do krajów z kierownicą po prawej stronie. Może się załapiemy na nowe baterie M3P, które były obiecane. A produkcja ruszyła w grudniu w CATL. Ja planuję zakup na przełomie stycznia i lutego.

r00tku

Posiadacz elektryka
Z ubiegłorocznych statystych wynika, że dostawy były luty-marzec. Teraz produkcja idzie do krajów z kierownicą po prawej stronie. Może się załapiemy na nowe baterie M3P, które były obiecane. A produkcja ruszyła w grudniu w CATL. Ja planuję zakup na przełomie stycznia i lutego.
Jakby się udało załapać na te nowe baterie to by było cudownie. Szkoda tylko, że od dłuższego czasu cisza w tym temacie.

inter

Pionier e-mobilności
Jakby się udało załapać na te nowe baterie to by było cudownie. Szkoda tylko, że od dłuższego czasu cisza w tym temacie.
Było info na youtubie od WU WA. Opublikował film, na którym widać nowe centrum testowo-rozwojowe które jest uruchomione i jeżdzą pojazdy testowe. Fabryka CATL położona jest 2 kilometry na północny zachód od fabryki Tesli, jest bazą produkcyjną dla Tesli dostarczającą akumulatory zasilające.

EVOwner

Zadomawiam się
Zamówienie wczoraj .
LR bez udziwnień, biała, czarne fotele bez zimowek i haka.
VIN po 10 minutach.
Czy to oznacza że można się spodziewać odbioru jeszcze przed świętami?

inter

Pionier e-mobilności
Zamówienie wczoraj .
LR bez udziwnień, biała, czarne fotele bez zimowek i haka.
VIN po 10 minutach.
Czy to oznacza że można się spodziewać odbioru jeszcze przed świętami?
Jest 100% szansy. Koniec kwartału, walka o wynik sprzedaży.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Trochę OT. Tak im się spieszy z montowaniem, że moja wersja RWD tak wygląda. BTW, sprawdzałem nie mam silnika z przodu ;)
Sprawdź może subwoofery 🔊 też włożyli w pośpiechu 🤪

KrzysztofFly

Moderator
Trochę OT. Tak im się spieszy z montowaniem, że moja wersja RWD tak wygląda. BTW, sprawdzałem nie mam silnika z przodu ;)
A może na szybko klapę przełożyli z jakiegoś LR, bo na Twojej coś było do poprawki ;). Poszukaj śladów odkręcania/przykręcania na zawiasach.