Enyaq iV, Akcesoria i modyfikacje

Luk_Kurzyna

Nowy na Forum
Zamontowałem dziś kamerę w miejsce oryginalnych plastików za lusterkiem która jest zasilania z czujnika deszczu i całkiem fajnie wyszło , kamera nagrywa w dobrej jakości jest aplikacja do łączenia się z nią przez wifi i najważniejsze że czujnik deszczu nadal działa ;) Kamera jest zupełnie niewidoczna z pozycji kierowcy wiec nawet różnica w odcieniu plastiku nie przeszkadza.
link do kamery: https://www.amazon.pl/FITCAMX-kompatybilny-nagrywanie-noktowizorem-wykrywaniem/dp/B0B1DDJZQG/
View attachment 9416
Cześć,
Czy możesz podzielić się opinia po kilku miesiącach użytkowania? Jestem zainteresowany tą kamerą ale widziałem kilka opini o szalejącym czujniku deszczu. Daj znać jak wygląda jakość vide w dzień i w nocy ,
Z góry dzięki !

michalp

Zadomawiam się
Cześć,
Z czujnikiem deszcze nie mam problemu , oczywiście po montażu i przy polewaniu szyby wodą emocję były ;) Ja jestem zadowolony z jakości filmów zdjęć, aplikacji do obsługi kamery na iOS itd. Wrzuciłem dwa filmy (dzień / noc) - trochę straciły na konwersji na youtube, pobrane bezpośrednio z urządzenia mają lepszą jakość 3 minuty w 4K nagrania to ok 400mb.

Nagranie dzień
Nagranie noc

Michal

Moderator
Chyba focus Ci się ustawia na szybie albo masce, bo rejestracji i znaków się nie da odczytać.

michalp

Zadomawiam się
Chyba focus Ci się ustawia na szybie albo masce, bo rejestracji i znaków się nie da odczytać.
miałem jedną taką sytuacje że chciałem odczytać rejestracje i z ściągniętego na komputer nagrania nie było problemu ale nie jestem też jakimś szeryfem drogowym i nie mam jakichś wielkich wymagań a za największą zaletę uważam zintegrowanie i brak kabli bez tego odpuściłbym w ogóle temat kamerki.

Luk_Kurzyna

Nowy na Forum
Cześć,
Z czujnikiem deszcze nie mam problemu , oczywiście po montażu i przy polewaniu szyby wodą emocję były ;) Ja jestem zadowolony z jakości filmów zdjęć, aplikacji do obsługi kamery na iOS itd. Wrzuciłem dwa filmy (dzień / noc) - trochę straciły na konwersji na youtube, pobrane bezpośrednio z urządzenia mają lepszą jakość 3 minuty w 4K nagrania to ok 400mb.

Nagranie dzień
Nagranie noc
Dzięki śliczne za informacje i filmiki.
Kupowałeś na Amazon czy bezpośrednio od producenta?

vwir

Pionier e-mobilności
Wrzuciłem taką samą do Mach-E. Fajnie pasuje, do tego faktycznie nie widać, że cokolwiek zostało zamontowane. Jakość nagrań jest ok, nie narzekam.

Michal

Moderator
miałem jedną taką sytuacje że chciałem odczytać rejestracje i z ściągniętego na komputer nagrania nie było problemu ale nie jestem też jakimś szeryfem drogowym i nie mam jakichś wielkich wymagań a za największą zaletę uważam zintegrowanie i brak kabli bez tego odpuściłbym w ogóle temat kamerki.
Nie da się tam gdzieś regulować ostrości? Tylko o to mi chodziło, że wydaje się trochę za blisko ustawiona, bo odbijająca się w szybie deska jest super ostra, a auta z przodu już nie. No a jednak kamerka ma chyba służyć do tego, że jak Cię Kross przeszoruje i ucieknie, to nie będziesz musiał go gonić żeby spisać tablice ;)

michalp

Zadomawiam się
Nie da się tam gdzieś regulować ostrości? Tylko o to mi chodziło, że wydaje się trochę za blisko ustawiona, bo odbijająca się w szybie deska jest super ostra, a auta z przodu już nie. No a jednak kamerka ma chyba służyć do tego, że jak Cię Kross przeszoruje i ucieknie, to nie będziesz musiał go gonić żeby spisać tablice ;)
Nie niestety nie ma żadnej fizycznej regulacji w obiektywie ani w aplikacji