Skąd jesteś ?Wiecie może czy da się wymontować kabel do ładowania z "jednostki głównej" WC?
Skąd jesteś ?Wiecie może czy da się wymontować kabel do ładowania z "jednostki głównej" WC?
Jak przylutowane to aby nie siać na płytce i nie tracić czasu - można skręcić kabelki sygnałowe listwą zaciskową przycięte 2 cm od płytki. Bedzie szybciej i równie skutecznie no i nie trzeba będzie się babrać w tym glucie o którym tu wspomniano.Niektóre wersje miały lutowane kable komunikacyjne - to te na górze od prawej (fiolet/niebieski/czarny/pomarańczowy). Glutowali to czarną gumąi tyle. Coś na zasadzie połączenia taśmy do resetu (na dole, biały glut).
Ogólnie nic skomplikowanego.
Na szybkiego - masz rację, ale dla zachowania gwarancji to ja raczej bym szedł w kierunku przylutowania i nie glutowania. Gdyby się coś stało to wyjęcie kabla i ponowne lutowanie oraz glutowanie.Jak przylutowane to aby nie siać na płytce i nie tracić czasu - można skręcić kabelki sygnałowe listwą zaciskową przycięte 2 cm od płytki. Bedzie szybciej i równie skutecznie no i nie trzeba będzie się babrać w tym glucie o którym tu wspomniano.
View attachment 15069
Myślę, że jakiekolwiek odlutowywanie z założenia kasuje gwarancję. Może się mylę ale tak myślę. Jedyne co można zrobić przy awarii to doprowadzić do stanu wyjściowego jeżeli to możliwe i unikać jakiejkolwiek informacji o ingerencji wewnątrz.Na szybkiego - masz rację, ale dla zachowania gwarancji to ja raczej bym szedł w kierunku przylutowania i nie glutowania. Gdyby się coś stało to wyjęcie kabla i ponowne lutowanie oraz glutowanie.
Czarny glut do nabycia na aledrogo.
Dlaczego ?Od kiedy klienci określają ile ma kosztować usługaKlienci sami zdecydują ile będą mogli zapłacić- jeden zapłaci 1000 a dla drugiego 300 bedzie za dużo. Jak ktoś potrafi to sam podłączyć to super ale jak za 200-300 pln ma przyjechać elektryk z papierami i zrobić zgodnie ze sztuką to jakoś tego nie widzę.
Myślę, że zrobię to tak, że nie zauważysz różnicy - więc masz stan wyjściowy. Odcięcie przewodów spowoduje, że nie zrobisz tego już tak jak było...Myślę, że jakiekolwiek odlutowywanie z założenia kasuje gwarancję. Może się mylę ale tak myślę. Jedyne co można zrobić przy awarii to doprowadzić do stanu wyjściowego jeżeli to możliwe i unikać jakiejkolwiek informacji o ingerencji wewnątrz.
Noni git - ha niestety z lutownicą nie jestem takim wirtuozem. Na końcu i tak się okaże że wszystko było skrecaneMyślę, że zrobię to tak, że nie zauważysz różnicy - więc masz stan wyjściowy. Odcięcie przewodów spowoduje, że nie zrobisz tego już tak jak było...
Dlaczego ?
U mnie byl elektryk dlubal rozne i podlaczal
Rozdzielnice, pierwsza godzina 250.- z dojazdem, kazda nastepna 150
No ale on by za 250.- podlaczyl Wallboxa,Nie piszę dłubaniu rozdzielnicy gdzie masz jeden przyjazd i kilka godzin pracy ale o podłączeniu jednostkowym wallboxa. Jak elektryk będzie miał do podłączenia 10-20 urządzeń na jednej hali to cena będzie inna. U Ciebie 1x250 i 3x150 daje dobrą dniówkę, a jak za dłubanie w rozdzielnicy to tanio.