Jedyne co weszło później w kontekście dynamicznych przednich świateł w Arteonie to to, że VW usunął je z pakietów i kazał dopłacać 7kPLN. Nawet w obecnym cenniku Arteona nie nazywają ich matrix, a w cenniku np. nowego Passata tak. Także jak ktoś Ci sprzedał Arteona obiecując matrixy to chyba Cię oszukał, może nieświadomie bo sprzedawcy niewiele wiedzą.
EDIT: właśnie specjalnie dla Ciebie sprawdziłem w katalogu części VW - od 2017 do 2023 w Arteonie są te same dynamiczne reflektory przednie.
To krótko bo szkoda mi czasu, nie wiem co sprawdzałeś i jak, nie wiem dlaczego sugerowałeś mi że kłamie pisząc że nikt mi nie mruga, nie wiem jaki masz cel. Mam Arteona SB z Q3 2022, napisałem że działa to dobrze i tyle, w przeciwieństwie do Tesli gdzie nie działa to wcale. A to że to nie są typowe matrixy to wiem, w nazwie dałem przecież LED, co nie zmienia faktu że miałeś starego arteona bez wielu aktualizacji które diametrialnie zmieniają sytuację.
PS. na pewno fajny był Twój arteon

pomimo że uważam że w wielu aspektach jest od TM3 lepszy (TM3 z Q2 2023 i 13k km najechałem) to kurzy się w garażu, a jazda teslą ma to coś.
Dobra, czekamy na świąteczny update.
Ho ho ho !