Holiday Update - spekukacje

wojtkow

Pionier e-mobilności
Myślę, że mało ludzi może to o sobie powiedzieć, ale nawet w lesie. Czego tam wypatrywać na taką odległość? Wilków? Żubra?
Ja mieszkam w lesie i wbrew pozorom sporo osób mieszka w takich okolicach. Moja wieś ma 200 mieszkańców i w puszczy Noteckiej jest trochę takich wsi. To a'propos mieszkania w lesie.
A co wypatrywać: ja na swojej drodze spotkałem już zające, lisy, daniele, dziki, jelenie i sarny. Większość udało się na szczęście ominąć, ale nawet zając potrafi narobić szkód. Do tego jak jest ciemno to wypatruję dziur w drogach, bo przy obecnej pogodzie ich układ zmienia się z dnia na dzień i nie wystarczy je pamiętać.
A i żeby nie było - ostatnie kilka kilometrów do wsi jadę 50-60 km/h na długich. Więcej latają tylko letnicy, ale do czasu, do pierwszego jelenia albo pierwszego drzewa.

Ratt

Posiadacz elektryka
A i żeby nie było - ostatnie kilka kilometrów do wsi jadę 50-60 km/h na długich. Więcej latają tylko letnicy, ale do czasu, do pierwszego jelenia albo pierwszego drzewa.
Sam miałem przygodę z zającem w nocy na obwodnicy Kielc i przy 120km/h jak go trafiłem to zderzak był do wymiany. A sam widziałem jak na A2 do Konina nie wiem jakim cudem łoś się dostał na pas i jak gość w niego wjechał to ścięło dach do połowy samochodu.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tak. I mimo ze mam FSD, nie dostalem 3D preview. Generalnie straszna bieda.
A to jest najlepszy hit:
View attachment 15137
Dla tych co mają USS, 3D prewiev nie będzie raczej dostępny.

”Many vehicles are receiving the new Park Assist, however, it's not everyone. Vehicles running hardware 3 and hardware 4.0 are both receiving it, which is good news, but there are some limitations. It’s not particularly clear yet, but it appears that the feature may be limited to Ryzen infotainment units, or it may be rolling out to vehicles without ultrasonic sensors (USS) first.”